StoryEditor

Deň po tom

25.09.2015, 00:00

Čo bude deň po tom? Po tom, keď všetci migranti, ktorí to dokázali, dostali sa alebo sme ich vybrali (vyberte si, čo vám najviac vyhovuje) k nám, do Európy. Sú medzi nami, rozdelili sme ich po štátoch a oni s dôverou čakajú, že ich naša spoločnosť adoptuje – veď sme ich čakali aj na stanici, s kyticami a veľkými nápismi. Oni sa pokojne začínajú integrovať.

Najprv slušné bývanie. Samozrejme, otázka je, či budú bývať medzi nami, tak, aby sme boli susedia, a mohli na seba vzájomne vplývať. Alebo vytvoriť bývania v komunitách: najlepšie podľa krajín, kmeňov, náboženskej viery, aby neboli nepokoje. Ale nesmie to byť segregácia. Možno najlepšie je vytvoriť komunity a do nich nasťahovať nás, domácich, tých najlepších inteligentných a trpezlivých, a dbať na to, aby sme boli v menšine. Ak to tak bude, môžeme na nich vplývať a súčasne im pomôžeme zachovať ich náboženské alebo národné špecifiká – samozrejme, tí naši dobrovoľníci budú sústavne pracovať na tom, aby sa oni dobrovoľne stotožnili s našimi pravidlami a hodnotami.

Paralelne ich musíme zamestnať. Musíme im nájsť takú prácu, ktorá ich inšpiruje, aby neboli málo platení a demotivovaní. Tak by sa dostali na perifériu spoločnosti a ich deti by tiež nečakalo plnohodnotné uplatnenie. Potom by sa radikalizovali a napätie v spoločnosti by rástlo.

Takže, cieľom je, aby za veľmi rýchly čas, poviem, do ôsmich rokov (približne toľko potrebuje náš občan, aby sa adaptoval v inej krajine Európy), sa títo ľudia, tých 160-tisíc, ktorých sme vybrali z minimálne štyroch miliárd ľudí žijúcich v podstatne horších životných podmienkach ako 95% Európanov – plne integrovali. Budú hovoriť naším jazykom, budú mať slušné bývanie, dobrú robotu, našu ŠPZ-ku, stotožnia sa s nami v európskych hodnotách. Budú plnohodnotnými občanmi, budú môcť chodiť voliť (najmä ľavicové strany, lebo tie hovoria najviac k ich srdcu, viď. SPD v Nemecku, ktorá má podporu práve medzi integrovanými Turkami a ostatnými imigrantmi) – takže budú naozaj naši.

Budeme o nich nakrúcať dokumentárne filmy, ktoré budú s veľkým porozumením pozerať všetci tí, ktorí ostali mimo Európy, s priemerným denným príjmom pod dva doláre, vo vedomí, že oni sem už prísť nemôžu, lebo tak sme sa dohodli my v Bruseli. Bude to úspešný projekt, veď to západná Európa nacvičovala dlhé desaťročia s obdobnými úspechmi, ako som to vyššie opísal.

01 - Modified: 2007-09-25 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ako má vyzerať pracovná zmluva
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 18:52