StoryEditor

Migračná kríza: dve tváre Roberta Fica

11.09.2015, 00:00

Utečenecká kríza v Európe môže niektorým stranám poslúžiť ako alibi, aby po budúcoročných voľbách vytvorili vládu s Robertom Ficom. Oddlženie Váhostavu, nevyšetrovanie Gorily, rozkrádanie zdravotníctva atď. Všetko sa spláchne v marci 2016. Nebude to však vina utečencov. Oni poslúžia len ako zámienka na dohodu biznis pozadia Smeru a časti dnešnej opozície, aby mohli ďalej vyciciavať tento štát a vyhnúť sa trestu za to, čo doteraz napáchali.

„Slovensko potrebuje silnú a stabilnú vládu, aby zvládlo utečeneckú krízu, a takú vládu vie garantovať len Smer“ – bude hovoriť Robert Fico pri každej príležitosti. V skutočnosti je úplne jedno, aká vláda vznikne: Smer by ju mal v tejto otázke podporiť bez ohľadu na to, či bude pri moci, alebo v opozícii. Pre posilnenie pocitu, že práve táto téma by mala rozhodnúť voľby, zrejme uvidíme v najbližších mesiacoch veľa policajných manévrov na hraniciach a v utečeneckých táboroch, mimoriadne Bezpečnostné rady, napínanie svalov a silné reči, ako sme v tejto otázke zajedno v rámci V4. Toto sa bude diať v Bratislave.

V Bruseli, naopak, zástupcovia Smeru sklonia hlavy a poslušne podporia čokoľvek, do čoho ich budú tlačiť eurosocialisti. Bez ohľadu na to, či pôjde o opatrenia, ktoré problém nelegálnej migrácie vyriešia, alebo ho, naopak, ešte viac vyhrotia. Presne tak, ako to urobili europoslanci Smeru pri hlasovaní o povinných kvótach pre členské štáty. Ak si chce premiér Fico zachovať tvár (tú slovenskú), mal by svojich europoslancov vyzvať, aby sa vzdali mandátov. Pretože svojím hlasovaním zosmiešnili Slovenskú republiku pred celou Európou. Predseda vlády si však, samozrejme, takúto výzvu dovoliť nemôže. To, že Slovensko stratilo suverenitu pri rozhodovaní o azylovej politike a musí sa podriadiť Bruselu, zavinil on, keď jeho prvá vláda schválila Lisabonskú zmluvu bez najmenších výhrad. Kým iné krajiny si dokázali vybojovať výnimku, my sme úplne kapitulovali. A komu to vtedy prekážalo, bol premiérom označený za zradcu.

Utečenecká kríza si dnes vyžaduje jasný postoj. Doma aj v Bruseli:

1. Pomôcť na báze dobrovoľnosti vojnovým utečencom – a to konkrétne rodinám, ženám a deťom z ohrozených náboženských komunít;

2. Ekonomických migrantov bez odkladu repatriovať do domovských štátov a vyžadovať od všetkých krajín Schengenu razantnú ochranu vonkajšej hranice EÚ.

Kým k tomuto Európa nepristúpi, migračná vlna sa nezastaví a situácia sa bude len zhoršovať. Aj na Slovensku. A to bude voda na mlyn extrémistom a polobláznom, ktorí sa vytešujú zo smrti utečencov v uzavretých dodávkach. Aj na to by mali myslieť kolegovia, ktorí sú pripravení Robertovi Ficovi v marci 2016 všetko odpustiť.

01 - Modified: 2007-09-15 13:25:00 - Feat.: 0 - Title: Greenpeace chce svojimi aktivitami chrániť životné prostredie
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 08:20