StoryEditor

Voľby prezidenta

25.03.2014, 23:00

Ústrednou témou dnešných dní sú voľby prezidenta. Občania rozhodnú, komu dajú svoj hlas, či ho dajú Robertovi Ficovi, ktorého poznajú, poznajú jeho minulosť, vedia odhadnúť jeho pôsobenie, alebo ho odovzdajú Andrejovi Kiskovi, ktorého drvivá väčšina Slovákov nepozná, a preto si ani nemôže predstaviť kroky po jeho prípadnom nástupe do funkcie. Sú to voľby o Slovensku, o občanovi, o tom, či chceme, aby pretrvávala politická scéna, ktorá má problémy komunikácie medzi sebou, pretože v minulosti do nej vstúpilo niekoľko politikov, ktorí dodnes nevedia povedať, odkiaľ prišli a kam idú.

Na Slovensku máme veľa nezamestnaných a tento problém sa nedá riešiť cez pôžičky a biznis, ktorý jeden z kandidátov donedávna presadzoval. V našej krajine sú taktiež stovky nadácií a mnohé z nich pomohli tisícom a tisícom ľudí bez toho, aby na tom stavali svoju politickú budúcnosť. Železiarne Podbrezová majú tiež svoju nadáciu, ktorá pomohla mnohým ľuďom. Berieme to ako samozrejmosť a povinnosť pomáhať predovšetkým svojim zamestnancom, ale aj ľuďom žijúcim od Slovenskej Ľupče až po Telgárt. V ostatných mesiacoch vláda prijala niekoľko dôležitých rozhodnutí, či už spomenieme Stratégiu inteligentnej špecializácie, alebo návrh Partnerskej dohody medzi Slovenskom a EÚ. Naposledy to bola zmena zákona o ochrane osobných údajov, ktorý bol prijatý vysoko nad rámec požiadaviek EÚ. Zastavený bol aj návrh zákona o trestnoprávnej zodpovednosti právnických osôb, čo bol výmysel ministerských úradníkov. Robiť takéto rozhodnutia znamená mať prehľad, komunikovať so zamestnávateľmi a prijímať riešenia, ktoré Slovensku pomôžu. Všetky uvedené vlastnosti vrátane skúseností Robert Fico má a možno alebo skutočne Andrej Kiska nemá.

Slováci sa musia rozhodnúť, či chcú mať v najbližších rokoch krajinu, v ktorej sa nám bude žiť lepšie, kde mladí ľudia budú mať príležitosť na vzdelanie a získanie zamestnania. Potrebné je naštartovať reformy, ktoré naštartované ešte neboli. Je rozdiel starať sa o svoje maličké impérium a starať sa o veci verejné. Neviem si predstaviť, že by sme prijali do riadiacej pozície človeka bez toho, aby sme nepoznali jeho minulosť, schopnosti, výsledky doterajšej práce, odbornú zdatnosť a závery psychotestov, ktoré sú v našej spoločnosti samozrejmosťou. Prezident musí mať politické skúsenosti, musí dokázať komunikovať s vládou a s parlamentom. Bez týchto predpokladov sa Slovensko ďalej nedostane. To je však už v rukách všetkých občanov. Volíme a rozhodujeme o svojej budúcnosti.

Vladimír Soták, generálny riaditeľ a predseda Predstavenstva Železiarní Podbrezová

01 - Modified: 2006-03-14 06:27:00 - Feat.: 0 - Title: Otrasy pôdy pocítili dnes v 51 mestách a obciach
01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci 03 - Modified: 2024-04-25 12:30:14 - Feat.: - Title: Ukazovatele sú pre Slovensko mimoriadne negatívne, priznáva Fico. Avizuje mobilizáciu všetkých zdrojov 04 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu 05 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 21:10