StoryEditor

Krutá pravda o rasistických Slovákoch (komentár)

25.08.2015, 00:00
Západ obviňuje našu krajinu z xenofóbie neoprávnene.

Tak, a je to potvrdené. Sme jeden rasistický, xenofóbny a sebecký národ. Reči o tradičnej slovanskej pohostinnosti sú v našom prípade už dávno pasé a oháňame sa nimi absolútne neoprávnene. Aspoň to o Slovákoch tvrdia západní politici, médiá a mimovládky. Dokonca aj šéf Rady Európy, pochádzajúci z multikultúrne rozvinutého Nórska, nás vyzýva, aby sme si vstúpili do svedomia a prijali stovky či tisícky migrantov. A to bez ohľadu na to, či sú to kresťania, moslimovia alebo vyznávači akéhokoľvek iného náboženstva.

Dobre. Pozrime sa bližšie na to, ako to s pohostinnosťou Slovákov naozaj je. Skúsme sa na ňu spýtať napríklad v uliciach Bratislavy turistov z Jordánska, Indonézie či Brazílie. Ich počet u nás každý rok rastie. A čo je ešte dôležitejšie, aj vďaka našej pohostinnosti sa sem neustále vracajú. Nielen do Bratislavy, ale objavujú i menšie mestečká ako Nitra alebo Bojnice.

Nie, naozaj nie sme rasisti len preto, že nechceme v Bratislave, vo Svidníku alebo v Prievidzi postaviť mešitu hneď vedľa kostola. A že vyžadujeme, aby hosť dodržiaval pravidlá, ktoré si určíme my sami. Nie sme náckovia, keď nesúhlasíme s tým, aby k nám do obývačky násilím vrazili nepozvaní hostia, o ktorých vôbec nič nevieme. Tak, ako to nelegálni migranti predviedli cez víkend na hraniciach Macedónska.

Pri celej tej mediálnej kritike, ktorá sa v posledných dňoch zosypala na adresu Slovákov, je pozoruhodná ešte jedna vec. Minimálne 95 percent ľudí v komentároch pod týmito článkami súhlasí s postojom Slovenska. Tvrdia, že Slováci by nemali urobiť v imigračnej politike rovnakú chybu, ako v minulosti spravili ich vlády. Áno, sú to presne tí istí obyčajní Angličania, Francúzi či Belgičania, ktorí sú každodennými svedkami zlyhania multikultúrnej politiky Európy v imigrantských štvrtiach na predmestiach Paríža, Bruselu alebo Londýna. Teda žiadni xenofóbovia, ktorí nevideli živého imigranta ani z rýchlika, ako znie častý argument rôznych pochybných ochrancov ľudských práv.

Skutočný hlas národa pritom tvorí práve spomínaných 95 percent ľudí. Žiadni falošní humanisti, politici ani mimovládky, ktorí si z nelegálnej migrácie spravili výnosný kšeft. Ale tí, čo sa oprávnene obávajú o budúcnosť seba i svojich detí. Európske elity musia začať počúvať bežných obyvateľov a prestať ich názory ignorovať s tým, že ide o rasistické výkriky zopár xenofóbnych jedincov. A predovšetkým, politici by mali skončiť s prázdnymi gestami a strkaním hlavy do piesku. Slováci síce môžu ísť ľuďom v ostatných krajinách príkladom, ale sami tento problém nevyriešia. Sme príliš malí na to, aby sme tlaku Bruselu dlho odolávali. Tento problém je totiž celoeurópsky a vyriešiť ho dokážeme len spoločným, hoci aj tvrdým postupom.

01 - Modified: 2007-08-31 06:07:00 - Feat.: 0 - Title: Ministry Suggests Nonresidents be able to Join Home Savings Scheme
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
18. apríl 2024 20:25