StoryEditor

Robert Fico: Samovražedná politická korektnosť

08.02.2016, 23:00

Nedá sa predpokladať, že novoprichádzajúci sa automaticky prispôsobia zvykom a pravidlám nórskej spoločnosti. Navyše, nie sú homogénni a môžu so sebou prinášať etnické a náboženské spory... Ak sa paralelné spoločnosti, radikalizácia a extrémistické prostredie budú objavovať dlhodobo, ako tajná služba budeme mať problémy.“(B. Bjornlandová, šéfka Nórskej policajnej tajnej služby)

Vraj je to umelá téma, účelovo vnášaná do kampane. To si asi nemyslí šéf nemeckej tajnej polície, podľa ktorého Islamský štát prezliekol bojovníkov ako utečencov, aby ich dostal do Európy. Nemyslí si to Európska komisia, ktorá predpokladá, že v tomto roku dorazí do EÚ ďalšieho 1,5 milióna a budúci rok 500-tisíc migrantov. Nemyslí si to šéf Európskej rady, podľa ktorého EÚ zlyhá ako politický projekt, ak nedokáže ochrániť svoje vonkajšie hranice. Nemyslí si to Rakúsko, stanovujúce horný limit na prijatých utečencov;Švédsko, chystajúce sa vyhostiť zhruba polovicu uchádzačov o azyl;Dánsko, odoberajúce migrantom osobný majetok. Iste si to nemyslia nemecké obete sexuálneho násilia z novoročných osláv ani rodičia desaťročného chlapca znásilneného migrantom. A nemyslia si to ani tisíce ľudí, ktorí vyšli cez víkend do ulíc v mestách Európy. Násilie, ako to v Prahe, treba jasne odsúdiť a jeho páchateľov stíhať. Nevidieť však stúpajúce napätie, nervozitu a obavy ľudí z toho, že EÚ dodnes nemá na stole reálne riešenie migračnej krízy, pričom migračná vlna pokračuje a bude pokračovať, je zatváraním si očí pred realitou, ktoré môže mať katastrofálne následky.

To, že tému zľahčujú a závažné informácie o zvýšenom bezpečnostnom riziku v Európe zamlčiavajú slovenské médiá, je politicky priehľadné. Vláda si takéto hazardovanie s bezpečnosťou, samozrejme, nemôže dovoliť. Ako plne opodstatnené sa dnes javia zvýšené bezpečnostné opatrenia aj sprísnenie protiteroristickej legislatívy, ktoré sme prijali v závere minulého roku. A ako jediný správny sa dnes ukazuje aj postoj, ktorý voči migračnej kríze Slovensko zvolilo od začiatku – nie nereálne riešenia v podobe povinných kvót, ktoré zlyhali na plnej čiare, ale čo najrýchlejšie zaistenie ochrany vonkajších schengenských hraníc a vracanie migrantov, ktorí nemajú nárok na status utečenca, sú absolútnym základom, ak sa nemá únia už v najbližších mesiacoch dostať do vážnej krízy. Či sa to niekomu páči alebo nie, bude práve rok 2016 rokom, keď EÚ migračnú krízu alebo zvládne, alebo skolabuje.

01 - Modified: 2008-02-03 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O voľbách sa diskutovalo všade
01 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 02 - Modified: 2024-04-19 10:36:13 - Feat.: - Title: Bez diaľničnej známky. Obchvaty budú zadarmo, oznámil Fico, okrem Bratislavy sa to týka ďalších piatich miest 03 - Modified: 2024-04-18 20:42:23 - Feat.: - Title: Fico na summite Európskej únie odmietol harmonizáciu daní z príjmov právnických osôb. Pri pláne je skeptický 04 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 05 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 16:28