Róbert Slovák
StoryEditor

Poďte prosím voliť, je to vážne

V deväťdesiatych rokoch sme sledovali mečiarovských lumpov, ktorí si rozdeľovali štátny majetok, unášali ľudí, novinárom vybuchovali autá, exministra, či svedkov ich zločinov neváhali popraviť a sami si dali amnestiu.

Potom prišla éra nových gangstrov, už majú obleky na mieru, drahé hodinky, no neničia však len životy svojim odporcom, ale celej krajine. Pacientov nechávajú doslova zomierať v nemocniciach, kde je nedostatok postelí, personálu, nekúri sa a v 21. storočí v krajine, ktorá je súčasťou najrozvinutejšej časti sveta, si toaleťák či príbor musíte doniesť z domu. Ich tety Anky, pochybný masér či dodávatelia predražených cétečiek sa barikádujú v drahých vilách v najlukratívnejších mestských častiach či rovno v mestských parkoch.

Okrádajú nás, deťom podstrčia predražený sifón namiesto motivovaných učiteľov, neriešia či sa učia niečo k veci, s čím sa uplatnia v praxi, je im jedno či si nájdu prácu, alebo utečú z tejto krajiny a my, ak tu zostarneme nebudeme mať žiadne dôchodky, lebo ďalšia generácia na ne jednoducho nebude schopná zarobiť.

Malé firmy, živnostníci, poctiví jednotlivci, čo si to odmakali na štátnych zákazkách, uvažujú o samovražde, lebo skončili na mizine iba preto, že vládna strana chránila svojich kamarátov, zlodejov, ktorí sa nám smejú z luxusných víl v daňových rajoch postavených za naše peniaze. Za ukradnuté peniaze nás všetkých. Z našich daní stavajú štadióny, z našich peňazí vláda platí ich dlhy.

Nemusíte voliť strany podľa sympatií. Už neplatia staré nálepky, žiadna z nich nie je naozaj liberálna či skutočne sociálna a ani kresťanská (tí praví kresťania vraj nesúdia iných). Prosím, poďte v sobotu voliť, vyberte si osobnosti, ktorých prácu registrujete, ktorým veríte, krúžkujte ich a poďte to zmeniť. Nech sa v nedeľu ráno nezobudíme za žiletkovým plotom, zabarikádovaní pred vyspelou Európou smerujúc k Bielorusku kamarátiac sa s Orbánom, Zemanom či Putinom. Máme v rukách silnú zbraň, máme moc, pred ktorou sa aj tí sebavedomí egomaniaci v politike trasú. Využime ju.

Áno, je to ťažká voľba, ale ani k zubárovi nechodím rád. Nemusí mi byť sympatický, nemusím súhlasiť s každým jeho názorom, nejdem sa s ním kamarátiť. Ale idem k nemu, aj keď so sebazaprením, lebo viem, že keď mi opraví kaz, či vytrhne zub, uľaví sa mi a v konečnom dôsledku mi bude lepšie. 

Poďte, prosím, voliť, nech nám je lepšie. Ďakujem.

01 - Modified: 2017-10-02 13:42:51 - Feat.: - Title: Najviac pred voľbami míňali Smer a OĽaNO 02 - Modified: 2017-05-18 06:37:27 - Feat.: - Title: Porota HNtelevízie: Smer si bude po voľbách vyberať. Vládnuť s ním pôjde každý 03 - Modified: 2016-12-24 09:41:09 - Feat.: - Title: "V žiadnom prípade." Kto odmietol natvrdo Fica, získal najviac, hodnotí známy publicista 04 - Modified: 2016-04-13 13:44:40 - Feat.: - Title: Vysvedčenie stranám po voľbách. So Sieťou je úplne spokojných iba päť percent ľudí (+grafy) 05 - Modified: 2016-04-03 08:12:59 - Feat.: - Title: Politické strany a Facebook? "Darí sa nám najlepšie," odkazuje SaS
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
25. apríl 2024 09:09