DinoparkArchív zoo v Bratislave
StoryEditor

ZOO nechce priznať, že zrušenie DinoParku bola chyba

03.08.2021, 09:55
ZOO Bratislava stráca návštevníkov, klesajú jej tržby, má vážne problémy v organizácii práce a stráca kredit na medzinárodnej úrovni.

Keď nové vedenie ZOO Bratislava na čele s dnes už exriaditeľkou Júliou Hanuliakovou (alias Vornbrock) DinoPark nedávno z bratislavskej ZOO doslova vyhnalo, boli sme prekvapení, zaskočení a neskôr aj nahnevaní.

Pani Hanuliaková (alias Vornbrock) totiž svoje rozhodnutie vypovedať zmluvu s našou spoločnosťou oprela o množstvo vymyslených, nepravdivých, alebo minimálne zavádzajúcich informácií. Tento nátlak sme odmietli a obrátili sme sa na súd. Tým sa pre nás diskusia o „dôvodoch“ skončila. Nech rozhodne súd.

To ale neznamená, že nebudeme poukazovať na dôsledky zlého rozhodnutia vypudiť DinoPark z bratislavskej ZOO. Vidíme ich totiž každý deň. ZOO Bratislava stráca návštevníkov, klesajú jej tržby, má vážne problémy v organizácii práce a stráca kredit na medzinárodnej úrovni. A to všetko sa deje v situácii, kedy sa značne rozšírilo personálne vedenie ZOO a s tým aj jeho platy a odmeny.

V tejto súvislosti som nedávno adresoval súčasne poverenému riaditeľovi ZOO Bratislava pánovi Hulíkovi (pani Hanuliaková sa totiž nedávno za podivných okolností narýchlo vzdala funkcie) otvorený list, kde ho vyzývam, aby prestal verejne šíriť lži o tom, ako DinoPark škodil ZOO Bratislava.

Pretože to jednoducho nie je pravda, respektíve pravda je presne opačná. V liste som mu jasne a overiteľne preukázal, že práve ZOO Bratislava dnes zaznamenáva výrazný pokles návštevnosti a tržieb. Naopak, zoologické záhrady v Košiciach, Vyškove, alebo Plzni, kde funguje symbióza s DinoParkom zaznamenávajú nárast.

V reakcii na tento list som si teraz prečítal vyhlásenie ZOO Bratislava: Zrušenie DinoParku v ZOO Bratislava nestojí za poklesom návštevnosti. No paráda. To znamená, že stovky a tisíce rodičov s deťmi skrátka prestali do bratislavskej ZOO chodiť „len tak“. Sami od seba. Respektíve, rodičia a deti z Plzne, Košíc, alebo Vyškova sú iní ako tí bratislavskí. A chodia do tamojších ZOO vo vyššom počte tiež „len tak“.

Postoj ZOO Bratislava a bohužiaľ aj vedenia mesta Bratislava ku „kauze“ DinoPark začína byť komický až trápny. Dámy a páni, ktorí nezmyselne vypudili DinoPark zo ZOO Bratislava si jednoducho nechcú priznať holý fakt, že urobili úplnú a navyše aj úplne zbytočnú hlúposť. Úplne zbytočne a rovno na začiatku sezóny zrušili obľúbenú atrakciu v bratislavskej ZOO, úplne zbytočne tak nahnevali rodičov a rozplakali ich deti, úplne zbytočne tak poškodili vlastnú ZOO a úplne zbytočne si takto vyrobili problém, ktorý nemusel vôbec existovať.

A nakoniec by už naozaj mohli aj prestať s neustálym zavádzaním. Ako napríklad pri poslednom stanovisku ZOO Bratislava ku nášmu otvorenému listu: „Mrzí nás, že prevádzkovateľ bývalého DinoParku nereflektuje fakty a napriek naším snahám o korektné rokovania, ktoré odmietol, naďalej šíri zavádzajúce a nepravdivé informácie, najnovšie prostredníctvom otvoreného listu súčasnému riaditeľovi ZOO Bratislava,".

Takže po poriadku. Po prvé: DinoPark nie je „bývalý“, pretože úspešne funguje v štyroch krajinách Európy a veríme, že onedlho znovu aj v Bratislave. Po druhé: Od vedenia ZOO sme nedostali žiadnu – ani len tú najmenšiu – šancu na pokračovanie. Po tretie: Zavádzajúce a nepravdivé informácie o ktorých píše ZOO Bratislava pochádzajú z verejne dostupných zdrojov a dokonca aj priamo zo ZOO Bratislava, ktorá nám ich musela vydať na základe zákona o slobodnom prístupe ku informáciám.

Autor je generálny riaditeľ WEST-MEDIA.

01 - Modified: 2021-03-31 18:37:48 - Feat.: 0 - Title: Júlia Hanuliaková opustila kariéru v zámorí a šéfuje bratislavskej zoo: Mám roboty na desať rokov 02 - Modified: 2021-05-20 12:38:56 - Feat.: 0 - Title: Silné tlaky či neférová zmluva. Spor okolo bratislavskej zoo musí riešiť súd 03 - Modified: 2021-06-18 14:08:27 - Feat.: 0 - Title: Šéf obľúbenej atrakcie hovorí o brutálnom zásahu do zmluvy. Pre HNtelevíziu vyvracia Vallov útok
01 - Modified: 2021-03-31 18:37:48 - Feat.: - Title: Júlia Hanuliaková opustila kariéru v zámorí a šéfuje bratislavskej zoo: Mám roboty na desať rokov
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
17. apríl 2024 11:32