Robert FicoTASR/Michal Svítok
StoryEditor

Biela vrana Robert Fico, píše Daniel Lipšic

20.05.2016, 00:00

Z kauzy CT sa stáva príbeh, ktorý by bez problémov naplnil mimoriadne vydanie konšpiračných časopisov:

1. Mesiac po vzniku vlády „kontinuity a pokroku“ generálna prokuratúra zrušila obvinenia za škandalózny nákup CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu.

2. Dva mesiace po vzniku vlády „kontinuity a pokroku“ dostali vybrané médiá „anonym“, ktorý vykresľuje ako kšeftára nie Pavla Pašku, ale odvážneho lekára Alana Suchánka, vďaka ktorému bol CT biznis bývalej firmy Pavla Pašku zastavený.

3. Následne premiér Fico vyzval Alana Suchánka, aby sa vzdal poslaneckého mandátu.

Je to všetko náhoda? Myslím si, že nie… Vláda „kontinuity a pokroku“ vznikla práve preto, aby kauzy smeráckych oligarchov zostali nepotrestané. Vývoj v kauze CT si treba zapamätať, lebo presne takto to bude najbližšie štyri roky fungovať: najprv sa očistia nominanti Smeru (inak by hrozilo, že začnú rozprávať, v koho záujme konali) a potom sa za podozrivých budú vydávať opoziční kritici. Nakoniec vznikne taký informačný guláš, v ktorom bude čoraz zložitejšie rozoznať, kto je Biela vrana a kto čierny havran. A to všetko v spolupráci s médiami vlastnenými finančnými skupinami a oligarchami.

Zopakujme si kľúčové fakty. Piešťanská nemocnica v roku 2012 vysúťažila nový CT prístroj. Po páde Radičovej vlády Smer protiprávne zvýšil počet členov správnej rady nemocnice, aby mohli protiprávne vymeniť riaditeľa za nominantku Smeru. Smerom ovládané vedenie potom zrušilo pôvodnú súťaž a v novej vybralo nového dodávateľa, firmu Medical Group, ktorú predtým vlastnil Pavol Paška a ktorá sídli v administratívnej budove Juraja Širokého. Navyše rovnaký prístroj, aký chceli nemocnici dodať paškovci, sa dal kúpiť o 600-tisíc eur lacnejšie… Polícia preverovala obidva tendre. V prvej súťaži nič nenašla. V druhej obvinila 9 ľudí, ktorým hrozilo 10 až 15 rokov. Akoby zázrakom polícia aj dozorujúci prokurátor boli v zhode a vyšetrovanie smerovali k podaniu obžaloby. Až nakoniec ručnú brzdu zatiahla generálna prokuratúra…

Robert Fico sa dnes tvári, že to on je vlastne Biela vrana. Ale kto nechal slovenské zdravotníctvo rozparcelovať medzi Pavla Pašku, Juraja Širokého a Pentu? Kto tu osem rokov umožňuje a kryje kšefty s liekmi a so zdravotníckymi prístrojmi? Kto tu dopustil rozkrádanie, ktoré nás ročne „stojí“ tritisíc nevinných ľudských životov? Robert Fico alebo Alan Suchánek?

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 10:47