Ľubomír Kotrha
StoryEditor

Daniel Lipšic: Omyl prezidenta Kisku

17.06.2016, 00:00

Asi niet osoby, ktorá by uverila príbehu, že niekto v kufríkoch priniesol 12 miliónov eur v hotovosti – stručné, jasné, výstižné. Prezidentova správa o stave republiky by za normálnych okolností nepotrebovala ďalší komentár. Na Slovensku, žiaľ, potrebuje, pretože vo všetkých kľúčových pozíciách štátu sedeli a sedia nominanti Smeru, ktorí rozprávke o období „kešu“ uverili. Preto tento učebnicový podvod s DPH nebol nikdy vyšetrený. Ide o celú chobotnicu funkcionárov a úradníkov, ktorých treba znovu a znovu verejne pomenovať.

Ako prvá uverila Bašternákovej rozprávke vyšetrovateľka NAKA. Umelé nafúknutie cien bytov a následné neoprávnené vyplatenie 2 miliónov eur pre ňu nebolo dostatočným dôvodom ani len na začatie trestného stíhania. Tatiana Ujváryová dokonca v uznesení o odmietnutí veci spochybnila, či štátu vôbec vznikla nejaká škoda.

Ako druhý uveril tejto rozprávke dozorujúci (špeciálny) prokurátor prípadu Dušan Kováčik, ktorý postup vyšetrovateľky posvätil. A dnes, po prevalení všetkých svojich zlyhaní, má táto istá dvojica prípad nanovo vyšetriť. Asi niet osoby, ktorá by uverila, že odvedú poctivú robotu...

Tretím obhajcom Bašternákovej verzie je šéf Finančnej správy SR František Imrecze, ktorý ani po rokoch nevidí nič zlé na tom, že jeho podriadení nepodali v zákonnej lehote pripravenú a napísanú sťažnosť proti rozhodnutiu vyšetrovateľky o odmietnutí trestného oznámenia.

Ale čo iné mali robiť, keď ministrom vnútra je človek, ktorému hlavný podozrivý predal svoju firmu, a to navyše pod cenu? A čo iné mali robiť, keď predsedom vlády je človek, ktorý býva v byte hlavného podozrivého?

Minister vnútra Robert Kaliňák je možno dôležitou, ale nie jedinou kockou mozaiky. Tlak na jeho odchod nesmie byť bodkou za kauzou Bašternák. Mal by byť len jej začiatkom. Z funkcií musia odísť všetci, ktorí príbehu o 12 miliónoch eur v kufri uverili. Alebo iba predstierali, že tomu uverili. Lebo asi niet osoby, ktorá by uverila, že tomu uverili... Prezident Kiska sa asi predsa len nemýli.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 14:20