Roman BrecelyPeter Mayer
StoryEditor

Prešovu sa konečne uľaví

20.06.2016, 22:11

Už onedlho sa začne odpočítavať 275-dňová lehota, ktorú ešte musia obyvatelia východu vydržať, kým sa dopravná situácia v Prešove výrazným spôsobom zlepší. Zmluva na dokončenie toľko očakávaného vnútorného obchvatu mesta Prešov je podpísaná. Onedlho uvidíme na stavbe bagre a končene sa začne pracovať. Ľudia v regióne, ako aj všetci, ktorí cez Prešov iba prechádzajú. sa už nevedia dočkať, kedy bude cesta hotová.


V skutočnosti už mala byť dokončená dávno. Nielen preto, že Prešov ju akútne potreboval už niekoľko rokov, ale aj podľa zmluvných podmienok mali po nej vyše pol roka jazdiť autá. Žiaľ, nestalo sa tak a dodávateľ tejto stavby zlyhal. Ministerstvo dopravy v spolupráci s mestom Prešov a vyšším územným krajom preto vyvinulo maximálne úsilie, aby sme túto kritickú situáciu skrátili a cesta čo najskôr slúžila vodičom. Každý, kto stojí v pravidelných zápchach na tejto trase, bude so mnou určite súhlasiť, že išlo o správne rozhodnutie a urýchlené dodanie tejto stavby je v záujme všetkých.

Riešenie vnútorného obchvatu Prešova však zďaleka nie je všetko, čo pre tento región chystáme. Okrem už prebiehajúcej súťaže na veľký západný obchvat mesta diaľnicou D1 Prešov Západ – Prešov Juh, ktorý je súčasťou diaľnice medzi Bratislavou a Košicami, sa veľmi intenzívne pracuje aj na takzvanom severnom obchvate mesta. Ten spolu s dostavbou rýchlostnej cesty R4 na seba stiahne tranzit z Poľska a odľahčí život všetkým ľudom žijúcim pozdĺž tejto mimoriadne exponovanej trasy. Na východe Slovenska budeme modernizovať aj cesty prvej triedy, opravia sa poškodené mosty a určite budeme pokračovať aj v modernizácii verejnej osobnej dopravy v regióne.


Východ Slovenska patrí medzi regióny, ktoré na kvalitné cesty čakajú už dlhé roky. A aj keď sa v posledných rokoch diaľnica D1 na východe posunula a pribudli nové kilometre, stále tu máme veľa hladových dolín, ktoré si od moderných ciest sľubujú príchod investorov a s tým spojené oživenie celého regiónu. Preto budeme pokračovať aj v budovaní diaľnice D1 a R2 v okolí Košíc, pracuje sa aj na kritických úsekoch na celom južnom ťahu R2. Uvedomujem si zložitú situáciu tohto regiónu a urobíme všetko pre to, aby sme ju v čo najkratšom čase zlepšili. Tak ako sa nám to podarilo v Prešove.

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 02:23