Robert KaliňákTASR
StoryEditor

Richard Sulík: Kaliňák, najväčší pomocník opozície

04.07.2016, 00:00

Tento šarmantný mladý zbojník s három, ktoré mu nejeden predseda môže len závidieť, sa rozhodol výdatne pomôcť opozícii. Káže mu tak jeho zmysel pre férovosť. Hneď ako videl, akej zrady sa dopustili Procházka, Bugár, Žitňanská, Kresák a bohorovný Šebej, bolo mu jasné, že pre obnovenie férovej politickej súťaže to chce viac ako len prerušiť schôdzu parlamentu v rozpore s rokovacím poriadkom.

Robert Kaliňák sa preto rozhodol konať. Teda vlastne nekonať. Zatiaľ čo všetci neprajníci si myslia, že Kaliňák neodstúpi z pozície ministra vnútra preto, lebo sa bojí, že by sa mu nezávislé vyšetrovanie jeho osoby mohlo vymknúť spod kontroly a Bašternák by mohol skončiť v base a začať spievať, pravda je úplne iná. Kaliňák sa rozhodol pomôcť opozícii.

Je to od neho veľmi šľachetné, že nehľadí na straty, ktoré spôsobuje Smeru. Smer prišiel o korunného princa (po filozofovi Pavlovi Paškovi už o druhého) a priebežne prichádza o percentá. Kedysi veľkostrana dnes vďaka výdatnému pomocníkovi opozície mieri pod dvadsať percent rýchlosťou asi jedného percentuálneho bodu mesačne.

Avšak to nie je všetko, Robert Kaliňák nehľadí ani na osobné straty. Len si predstavte, ako strašne si musí pripadať na samitoch, keď vidí, ako sa jeho ministerskí kolegovia z ostatných krajín uškŕňajú popod fúzy. Samozrejme, nikto z nich to nezačne riešiť, či dokonca nikto z nich si nedovolí odmietnuť stretnutie či podať mu ruku. Ale všetci veľmi dobre vedia, čo sa na Slovensku deje. Majú svojich diplomatov, čítajú zvodky a nevedia si predstaviť, že by v ich krajine býval premiér v byte od DPH podvodníka (ozaj, už niekomu napadlo vypýtať si od premiéra kópie účtov s prevodmi nájomného?). Tiež si nevedia predstaviť, že by ich minister bol vôbec vyšetrovaný pre podvody a neodstúpil, a už vonkoncom presahuje ich predstavivosť, že toto vyšetrovanie by viedol ministrov priamy podriadený. A tak sú len zhrození, že kto všetko môže viesť predsedníctvo.

Ale krivdia nám. Krivdia najmä Kaliňákovi, ktorý takto obetavo pomáha opozícii a ja mu chcem za to úprimne poďakovať. Nikam neodchádzajte, pán Kaliňák, Slovensko vás potrebuje. Aby si nabudúce zvolilo slušnú vládu.

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek 05 - Modified: 2024-03-19 19:43:29 - Feat.: - Title: Nový šéf SaS Gröhling: Absolútne sa neobávam práva veta, ktoré Sulík získal. Mojou hlavnou témou bude sloboda
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 14:42