Richard SulíkPavol Funtál
StoryEditor

Richard Sulík: Úbohý život

15.08.2016, 00:00

Veď si to len predstavte, tie osudové rany života. Z poctivo nakradnutých peňazí si kúpite Veyrona, že tisíc koní na zdvihnutie sebavedomia, aby ste boli najsamfrajer a tí neprajníci začnú vyrábať nový model s dvesto koňmi navyše. Na šľaktrafenie. Potom si s fárom idete a nejakí otravní policajti vám chcú dať pokutu. Vás, čo máte auto s tisíckou koní pod kapotou, idú otravovať kvôli nejakej 150-eurovej pokute. Musíte vyvolávať, až na tretíkrát nejaký štátny mafoš potvrdí, že ste ich človek. No na zaplakanie. O tých otravných novinároch, čo vás fotia, lebo parkujete na mieste pre postihnutých, nehovoriac.


Ďalšia rana života príde vzápätí. Postavíte si skromný príbytok, ani nie trikrát väčší ako povolený, miniete majland na úplatkoch, aby ste dostali stavebné povolenie a začne sa ozývať sused, že ste porušili zákon. Vy, čo vediete úbohý život, zásadne žiadne zákony neporušujete a ak aj áno, následne sa to všetko nejako upraví. Mal to vedieť aj sused, ale on si drzo dovolí nevedieť to, lebo si myslí, že môže všetko, lebo bol voľakedy herec.


Trápenie však nemá konca. Medzi rodinnými domami postavíte opachu s rozmermi ilavskej basy, niekoľko bytov miniete na úplatky pre polku štátnej mafie, jedným skromným príbytkom s rozlohou päťsto štvorcov sa vám konečne podarí vryť sa do priazne najväčšiemu kápovi, ulejete konečne aj nejaké drobné pre seba, povedzme osem mega na dépeháčke a čo čert nechcel, nepáči sa to nejakým otravným demonštrantom. Igor Matovič s Richardom Sulíkom vybľakujú ctihodným zlodejom pod oknami, Milan Markovič si z vás robí srandu a Milan Kňažko celkom vážne navrhne osadiť na tú opachu s rozmermi ilavskej basy mreže. Že potom bude opäť všetko v poriadku. Hrôza.


Za toto sa celý život pechoríte? Za toto budujete kontakty, uplácate, leziete kadejakým mafošom do zadnice, robíte im poskoka? Aby ste potom boli všetkým na smiech? Aby sa všetci slušní ľudia, ktorí boli s vami viac-menej omylom v kontakte, začali od vás odvracať a ostali už len tí štátni mafoši, na ktorých niečo viete? Aby si ľudia, ktorí vás v živote nevideli, pred vami odpľúvali? Nuž, tak to je skutočne úbohý život. A k tomu ešte aj tí otravní demonštranti, dnes o osemnástej opäť. 

01 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 02 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 03 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 04 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 05 - Modified: 2024-03-26 16:11:36 - Feat.: - Title: Saková odmietla tvrdenia Sulíka o miliónových stratách štátu z emisných povoleniek
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
16. apríl 2024 09:37