Robert FicoPavol Funtál
StoryEditor

Daniel Lipšic: Kam sa schoval premiér?

09.09.2016, 00:00

Je štvrtok, 14:07 a Robert Fico stojí pred rečníckym pultom Národnej rady. Začína sa hodina otázok. Tvári sa vážne, hoci si už niekoľko týždňov robí srandu. A to z Okresného súdu Bratislava 3, pred ktorým sa hrá na schovávačku. Systematicky odmieta prevziať predvolanie aj v Bonaparte, aj na Úrade vlády. Marí jedno pojednávanie za druhým. Takto v praxi vyzerá vymožiteľnosť práva a odstránenie prieťahov v súdnom konaní v podaní vlády Fico III.

Ďalší dôkaz toho, v akom odlišnom svete žijú Robert Fico, Robert Kaliňák, Ladislav Bašternák a spol. a v akom odlišnom svete žijeme a chceli by sme žiť my ostatní. Ostatné hlavné pojednávanie vo veci ohovárania exministra Jána Počiatka muselo byť odročené, pretože predvolaný svedok, predseda vlády, si opäť neprevzal predvolanie. V takomto prípade hovorí zákon jasnou rečou: súd má právo na doručenie využiť súčinnosť Policajného zboru (§ 65 ods. 2 Trestného poriadku). Robertovi Ficovi príde asi celkom normálne, že ako premiér tejto krajiny stojí nad jej zákonmi a môže ignorovať aj predvolanie súdu. Žiaľ, zatiaľ to prišlo normálne aj súdu.

Ako minister spravodlivosti a minister vnútra som bol opakovane vypovedať na súdoch ako svedok a nikdy som sa neskrýval za svoju funkciu. Aj tento týždeň mi Národná kriminálna agentúra priniesla priamo do parlamentu písomnosť vo veci trestne stíhaného asistenta poslanca Jozefa Rajtára, ktorého právne zastupujem. To nie je nič mimoriadne, tak by to malo fungovať v každom normálnom štáte. 

Premiér Fico a táto veselá partička, ktorá nám teraz vládne, však má inú predstavu. Predstavu, podľa ktorej oni a ich oligarchovia stoja nad zákonom. Všetci musia rešpektovať súdne predvolania, oni nie. Poctiví podnikatelia, ktorí platia dane, sú šikanovaní. Igor Matovič, ktorý zaplatil na daniach milióny eur tomuto štátu, je pred voľbami agresívne vyšetrovaný policajtmi z NAKA. Ladislav Bašternák, ktorý je podozrivý, že od štátu podvodom získal na daniach milióny eur, nebol v pôvodnom konaní predvolaný ani len na výsluch. Filip Rybanič je zo dňa na deň stíhaný za porušenie bankového tajomstva. Robert Fico v prípade porušenia daňového tajomstva nebol ani len predvolaný. Martin Daňo vyzve Jána Počiatka na drogový test a je okamžite stíhaný za ohováranie. Robert Fico opakovane rozpráva o „kokaínových večierkoch“ Richarda Sulíka a nič sa nestane.

Samozrejme, každý z nás môže pochybiť. Ale vždy musíme byť pripravení niesť zodpovednosť za svoje skutky. Nie ich, náš svet je normálny. A za taký svet sa oplatí bojovať. 

01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-21 10:58:30 - Feat.: - Title: Nové obvinenie v kauze Gorila vnímame ako pomstu Lipšica, tvrdí Haščákov obhajca 04 - Modified: 2024-03-20 10:31:03 - Feat.: - Title: Šéf úradu vlády sa bráni voči obvineniam: Ide o osobnú pomstu Lipšica 05 - Modified: 2024-03-20 09:14:12 - Feat.: - Title: Zastavme korupciu: Zrušenie ÚŠP bude mať negatívny dosah na boj s kriminalitou
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
19. apríl 2024 02:29