Šéf KDH Alojz HlinaTASR/Š. Puškáš
StoryEditor

Nový November

12.10.2016, 00:00

Nový November bude názov akčného programového dokumentu KDH. Bude sa skladať z viacerých programových priorít, vyextrahovaných aj z nášho základného programu. Jednotlivé priority by sa mali zmestiť do ôsmich až desiatich riadkov. Malý počet riadkov je dôležitý. Politické programy strán sa totiž nečítajú – a už vôbec, ak sú dlhé. Kvetnaté reči, často s cieľom zakryť neschopnosť definovať jednoznačnú formuláciu, už dnes nečítajú ani politickí komentátori na dôchodku. Svetový mier je fantastická myšlienka, no nezabezpečí ho venezuelská miss krásy ani slovenský politik. Úlohou slovenského politika je priniesť riešenia pre slovenského občana tak, aby rešpektovali, že sme členom širšieho zoskupenia v rámci Európy.

Prečo názov Nový November? Komunisti tu boli štyridsať rokov. Demokraciu tu máme už 27 rokov. Čas plynie rýchlo a o chvíľu to bude jedna k jednej. Preto musíme pridať. Lebo ak tie dve éry začneme porovnávať, komunistom narastú krídla. Keď som bol vo Svidníku, domáci mi ukazovali: pozrite sa, toto postavili komunisti, a teraz ukážte, čo sa postavilo po revolúcii.

V novembri ´89 sme chceli lepšie súdnictvo. Aby papaláši, ktorí kradnú cement na svoje chaty, boli potrestaní. Dostali sme však súdnictvo, ktoré vás síce neodsúdi za vtip o KSČ, ale neodsúdi ani tých, ktorí kradnú miliardy. Naopak, sudcovia sú schopní vyniesť nad úbožiakom, ktorý si požičal od úžerníkov, rozsudok, že má nebankovým spoločnostiam platiť úžernícke úroky.

Chceli sme lepšie zdravotníctvo a naše zdravie sa stalo tovarom. Ak nemáte peniaze, musíte často čakať tak dlho, že zdravie je už po záruke a neoplatí sa doň investovať. Chceli sme otvorené hranice, aby naši ľudia v desiatkach nemuseli za dramatických okolností emigrovať. Cestujeme, ale nevraciame sa. Dnes odchádzajú desaťtisíce našich mladých ľudí do dobrovoľnej emigrácie.

Chceli sme slobodu, tú sme dostali. Môžeme si hovoriť, čo chceme. No nikoho to nezaujíma. Chceli sme demokraciu, máme ju. No obrátili sme si ju na náš obraz. Dnes máme parlamentné strany, ktoré by ju zrušili hneď zajtra. Aj komunisti pri nich blednú závisťou. Predstavte si, že by v komunistickom parlamente boli bratia, bratranci či milenky funkcionárov KSČ!

November ´89 bol fantastickou príležitosťou, ako sa zaradiť medzi krajiny, ktoré vytvárali úspešnú európsku civilizáciu. Ešte stále máme čas to dokázať. Ak sa nám to nepodarí, prídu ľavicoví a pravicoví extrémisti a my sa staneme obeťou a rukojemníkmi ich sociálnych experimentov. Preto Nový November.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 03 - Modified: 2024-03-26 12:33:07 - Feat.: - Title: Hlina vyzýva na vyvodenie zodpovednosti pre lykožrútovú kalamitu na Horehroní 04 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 05 - Modified: 2024-03-21 11:53:23 - Feat.: - Title: Opozícia chce k priamym platbám agrovýbor a poslanecký prieskum v platobnej agentúre, vraví Hlina
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
24. apríl 2024 22:18