HN/Peter Mayer
StoryEditor

Alojz Hlina: Pavol Paška odo mňa chce desaťtisíc eur

06.12.2016, 23:00

Pavol Paška na mňa podal žalobu na ochranu osobnosti. Mám mu zaplatiť desaťtisíc eur a ospravedlniť sa mu. A nielen tak hocijako. Ospravedlniť sa mu mám tak, že pozvem minimálne tri printové a televízne médiá do NR SR a v miestnosti na to určenej a za prítomnosti pánov Sulíka, Matoviča a Lipšica prečítam:


„Ako zvolávateľ verejného zhromaždenia, ktoré sa konalo 11. 11. 2014 v Mestskom parku v Košiciach, pred obydlím Pavla Pašku, som toto zhromaždenie zákonným spôsobom neoznámil príslušnému úradu. Zvolaním tohto zhromaždenia pred obydlie Pavla Pašku som závažne zasiahol do jeho osobnostných práv, najmä do jeho práva na súkromie a pokojné užívanie vlastného majetku. Nakoľko v dôsledku môjho konania bolo ohrozené zdravie a majetok Pavla Pašku a jeho rodiny, a zároveň bola v očiach spoluobčanov znížená jeho občianska česť a dôstojnosť, týmto sa ospravedlňujem Pavlovi Paškovi za uvedené porušenie jeho práv.“


Zo súdu mi prišla výzva, že sa mám k žalobe vyjadriť. Čo sa mám vyjadriť? To už všetci potratili rozum v tejto krajine? Keď si niekto zaplatí právnika, ktorý dokáže zapísať dve strany hlúposťami a má peniaze, aby zaplatil súdny poplatok a splodí absurdnú žalobu, som povinný odpovedať?


Ak niekto podá žalobu, že mi niekto prešiel popod okná a narušil mi kontakt s mimozemšťanmi, zosmiešnil pred jaštermi, žalujem ho a žiadam desaťtisíc eur, som povinný odpovedať? Som povinný sa tým zaoberať? Paška splodil s právnikmi absurdnú žalobu. Totálne absurdnú.


Môj čas je drahý. Nemám čas na hlúposti. To budú slovenské súdy riešiť každú hlúposť, ktorú niekto napíše? Spísať takú žalobu je popretie ústavných princípov, popretie demokracie. Žalovať niekoho za to, že si dovolil protestovať pod oknami politika a domáhať sa odškodnenia, je hanba pred civilizovaným svetom. Súd by mal takýto návrh poslať späť so žalobou na odosielateľa, že obťažuje a dehonestuje súdnu moc.


Arogancia, hlúposť niektorých politikov je naozaj nebotyčná. Oni by chceli, aby súd ľuďom zakázal protestovať na verejných miestach, len preto, že tam žijú politici, ktorí si to neželajú. Podá žalobu aj Bašternák za protesty pred Bonaparte a pridá sa Robert Fico? Čo čaká Paška a spol.? Že súd povie, že pod oknami politikov sa nesmie protestovať?


Čo čaká Paška a spol.? Že protestovať sa bude môcť už len v Osadnom na futbalovom ihrisku, a to len v pracovných dňoch a v doobedňajších hodinách? Absurdné. Celé je to totálne absurdné. Poraďte, čo mám napísať tomu súdu?

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 03 - Modified: 2024-03-26 12:33:07 - Feat.: - Title: Hlina vyzýva na vyvodenie zodpovednosti pre lykožrútovú kalamitu na Horehroní 04 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 05 - Modified: 2024-03-21 11:53:23 - Feat.: - Title: Opozícia chce k priamym platbám agrovýbor a poslanecký prieskum v platobnej agentúre, vraví Hlina
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
20. apríl 2024 06:44