František Vlček/MAFRA
StoryEditor

KOMENTÁR: Babišovi sa prestáva vyplácať spojenectvo so Zemanom

11.05.2017, 14:37
Babišova pýcha, že nestojí ani vpravo, ani vľavo, je tiež jeho slabosťou, píše v komentári redaktor portálu Lidovky.cz Jiří Šťastný.

Nie som politik, tvrdí Andrej Babiš a je na to náležite hrdý. Vnútorne si samozrejme myslí, že je a dokonca nie hocijaký. Posledný vývoj však ukázal, že A je správne. Porušil totiž niekoľko základných pravidiel a ukázal, že do politika mu toho veľa chýba. Ak totiž Česi niečo nemajú radi, tak je to urputné lipnutie na funkcii u kritizovaného politika, a navyše začala Babišovi škodiť jeho bývalá výhoda - spojenectvo s Milošom Zemanom.

Český ľud je pohodlný a nemá rád komplikácie. Nekonečné zmätky a hádky ho jednoducho unavujú a z jeho pohľadu je vinník jasný - Andrej Babiš.

Šéf ANO už prehral, ​​len to nepochopil. Nezvládol umenie včas odísť, obviazať si rany a pripraviť sa na ďalšiu vojnu. To je totiž stratégia normálnych strán, ktoré majú nejaký dlhodobý plán, ako sa správať v "normálnej" dobe. Skautský oddiel ANO nič také nemá.

Jeho pýcha, že nestojí ani vpravo, ani vľavo, je tiež jeho slabosťou. Poletuje od kauzy ku kauze a obzor má pol metra pred sebou. Tuší niekto, aký je názor ANO a Babiša na reformu dôchodkov? Vzťah k Rusku alebo USA, na úlohu Ústavného súdu?

Veta "môžete ma aj zabiť, ale nebudem rezignovať", musí ľuďom znieť ako z Marsu. Urputným opakovaním "neodídem, som najlepší minister", musí Babiš väčšinu národa len provokovať. Ľudia totiž majú zafixované, že na svojej funkcii lipne len "prefíkanec" a o tom, kto je dobrý politik, rozhodujú oni.

Navyše sa Babišovi začína nevyplácať jeho spojenectvo s prezidentom Milošom Zemanom. Jeho až okatý alibizmus, ktorý má Babiša chrániť, totiž odporuje Zemanovmu obrazu svojrázneho samotára s "kalíškom", ktorý si robí čo chce, a podobne ako Babiš vlastne príliš do politiky nepatrí.

01 - Modified: 2024-04-19 16:05:21 - Feat.: - Title: Manželia Babišovci sa rozchádzajú. Prajeme si zachovať rodinnú harmóniu, uviedli 02 - Modified: 2024-03-06 21:27:24 - Feat.: - Title: Vzťahy Česka a Slovenska narušil Matovič, Fiala ich teraz ničí úplne, reaguje Babiš na odloženie rokovaní 03 - Modified: 2024-02-14 18:33:00 - Feat.: - Title: Rozhodnutie súdu rešpektujem, Babiša musíme porážať vo voľbách, vyhlásil český premiér 04 - Modified: 2024-02-14 17:46:24 - Feat.: - Title: Mám radosť, reagoval na oslobodzujúci rozsudok Babiš 05 - Modified: 2024-02-14 15:12:38 - Feat.: - Title: Súd opäť oslobodil Andreja Babiša v kauze Čapí hnízdo
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
27. apríl 2024 01:19