StoryEditor

Dnes stačí len zdravo vyzerať

20.09.2013, 00:00

Keď som minule videla v ponuke šampón "pre zdravo vyzerajúce vlasy", došlo mi, koľko zdravo vyzerajúcich ľudí vďaka takýmto produktom denne asi stretávam. Človek nemusí byť tibetský mních, aby prvou primárnou nervovou sústavou a trochu otvorenou dušou vnímal, ako sa všeobecná povrchnosť preniesla aj do oblasti zdravia. My totiž nemusíme mať zdravé vlasy, pleť, telo a deti, hlavne aby bolo všetko zdravo vyzerajúce. Preto sú ľudia schopní chudnúť rôznymi zaručenými diétami, ktoré im síce odpália obličky, alebo ženám znemožnia otehotnieť, ale vyzerajú ako z obalu užitých produktov, teda zdravo.

Keby ste sa prešli po ulici s terminátorským videním do kvality zdravia okoloidúceho, tak by ste len málokedy natrafili na zdravého človeka. Aj to sú zväčša výnimky, ktoré žijú z mladosti a ešte u nich nič neprepuklo. Skoro každý má dnes alergiu, ekzém, chronické bolesti hlavy, kĺbov, chrbtice, astmu v akomkoľvek štádiu, cukrovku, srdcové problémy, zápchu, depresiu, nevie otehotnieť alebo už ani nevie kedy naposledy hrýzol niečo vlastným zubom. Moja známa, vyštudovaná "nutricionist" z USA, skoro všetky tieto prípady lieči len zmenou stravy, cestou k pôvodnému prirodzenému stravovaniu, a to mimoriadne úspešne. Počúvať o jej úspechoch je fascinujúce. Tvrdí, že črevo je náš druhý mozog a jeho správnou výživou ovplyvníme v našom tele fyzično aj psychiku.

Západnú medicínu mám v hlbokej úcte a verím, že v súlade s alternatívnou medicínou dokáže pre zdravie urobiť veľa. Škoda len, že všetko, čo je prírodné, sa nazýva alternatívou. To, čo nám je vlastne najbližšie, teda príroda sama, je dnes považované za hippiesácky underground a s pozdvihnutým obočím to odmietame používajúc slová ako šaman alebo podvodník. Príroda je naozaj mocný šaman, ale určite nie je podvodník. Celkom pravdivo nám prská do tváre pravdu o našom zdraví, no my si vždy vieme nájsť tabletku, ktorá príznaky potlačí a my opäť vyzeráme zdravo. A keď sa staneme rezistentní, tak si dáme niečo iné a takto si miešame kokteil liekov, ktorý nás pošle na lôžkové oddelenie na mínus prvom v dreve a pod hlinou bez návštevných hodín. A verím tomu, že tam už ani nebudeme príliš zdravo vyzerať.
 

01 - Modified: 2005-06-09 08:08:11 - Feat.: 0 - Title: Granty, či úspešní absolventi. Hodnotenie škôl sa blíži
01 - Modified: 2015-10-24 13:02:35 - Feat.: - Title: Banášová vs. Vášaryová. Pozrite sa, koho názor zdieľajú známe osobnosti (veľká anketa) 02 - Modified: 2015-10-23 09:47:52 - Feat.: - Title: Porota: Vášáryová reagovala prehnane, Banášová zase banálne 03 - Modified: 2015-10-21 16:05:55 - Feat.: - Title: Čitatelia HNonline: O migrantoch má pravdu Adela Banášová 04 - Modified: 2015-10-20 13:04:40 - Feat.: - Title: Vášáryová vs. Banášová. Komu by ste dali svoj hlas? (anketa) 05 - Modified: 2015-10-20 08:04:33 - Feat.: - Title: Vášáryová vs. Banášová. Slovný súboj kvôli utečencom
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare-hn, menuAlias = komentare-hn, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
03. máj 2024 21:47