Reuters
StoryEditor

Súčasný človek je mediálny produkt

02.06.2019, 23:59
Je veľkou tragédiou, že dnešná psychológia a psychiatria sa dostatočne nevenuje kľúčovej otázke mentálnej, verbálnej a emocionálnej toxicity.

Ako laik a v podstate len konzument mediálneho priestoru občas cítim, že niektoré dnešné médiá namiesto toho, aby pravdu reflektovali, ju vytvárajú. Podsúvaná mediálna pravda a virtuálna realita nám tvorom pohodlným ba až lenivým uľahčuje prežívanie.

Nemusíme sa namáhať a všetko sa to okolo nás deje a my máme tým pocit, akoby sme aktívne prežívali naše životy, a my pritom iba vegetatívne prežívame. Len zmysluplne prežité dni dávajú význam nášmu bytiu, ale mnohým to vyhovuje, ak nie sú vystavení zodpovednosti za vlastné životy .

Je veľkou tragédiou, že dnešná psychológia a psychiatria sa dostatočne nevenuje kľúčovej otázke mentálnej, verbálnej a emocionálnej toxicity. Táto forma toxicity likviduje psychickú i telesnú sféru okamžite.

Televízne programy, mnohé filmy, denná tlač, sociálne média sú plné negatívnej informácie. Zasievajú na úroveň nášho podvedomia hrôzu, strach, obavu, nenávisť a nahrávajú nám tam programy ako je život ťažký, plný boja, že už len katastrofické scenáre nás čakajú. U náchylnejších a krehkejších osobností môže byť vplyv niektorých médií toxický , môžu človeka vnútorne zneisťovať, akcelerovať paranoiditu a nedôverčivosť.

Podľa môjho názoru, by médiá, mali reflektovať realitu, ale v dnešnej rýchlej dobe sa veľmi často využíva neschopnosť časti populácie kriticky myslieť a ponúkajú sa už predžuté názory, ktoré si mnohí ľudia radi osvoja a ďalej šíria ako svoje. Taká je doba. Toto celoplošne vyvoláva na úrovni jednotlivca a spoločnosti nepokoje, skepsu, vzbury, nenávisť a aktivity postavené na týchto anti-kvalitách.

Je to vlastne forma dezinformácie, pretože prirodzenosť človeka teda psychické a fyzické zdravie je postavené len na pozitívnej , mentálnej a emocionálnej informácii a vtedy môže človek naj ideálnejšie prosperovať duševne i fyzicky vo všetkých sférach.

Na základe tohto poznania sa musí zmeniť cely koncept výchovy a výuky vo sfére ako fundovane narábať s myšlienkovým procesom , ktorý sa odohráva na úrovni nášho vedomia a podvedomia. Želám všetkým čitateľom veľa úspechov v samostatnom uvažovaní a prípadných osobných aktívnych krokoch na báze inak vyhodnotených informácií ako je bežné . V každom prípade táto úvaha je k dispozícii na použitie hlavne pre tých, ktorí porozumejú jej dôležitosti.

01 - Modified: 2024-04-29 11:30:00 - Feat.: - Title: Progresívci navrhujú po spontánnom potrate voľno. Slováci sa vyfarbili: Aj ja chcem voľno, keď mi zhoria rezne, píšu na Instagrame 02 - Modified: 2024-03-15 16:08:56 - Feat.: - Title: Najvyšší súd USA nariadil prerokovať blokovanie kritiky na internete. Politici si kontrolujú sociálne siete 03 - Modified: 2024-01-27 12:30:00 - Feat.: - Title: GALÉRIA Ľudia zaplavili transparentný účet na prezidentskú kampaň Andreja Danka. Posielajú mu centy a uťahujú si z neho 04 - Modified: 2022-05-01 21:20:33 - Feat.: - Title: Putin by sa mal Záborskej poďakovať 05 - Modified: 2022-04-07 07:32:17 - Feat.: - Title: Sú Spojené štáty na pokraji novej recesie?
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
02. máj 2024 06:44