StoryEditor

Ako Fico kryl tunelovanie Váhostavu, píše Figeľ exkluzívne v HN

20.04.2015, 00:00

To, čo sa dnes deje na Slovensku, nie je novinka. Podobné odvolávania sa už diali za Mečiara a Fico ako jeho dobrý žiak ho kopíruje a vylepšuje. Pomáha mu aj jeho politická skúsenosť a dobré rady mu určite dáva aj bývalý agent ŠtB a jeho priateľ Široký. Ten Široký, ktorý udal za komunizmu aj vlastnú mamu, je podozrivý z tunelovania harvardských fondov a za asistencie vlády okráda malých podnikateľov a živnostníkov a ich rodiny.

Široký a Fico ma odvolávajú

Odvolávajú ma z postu podpredsedu NR SR, lebo som stúpil Jurajovi Širokému na otlaky. Prvýkrát, keď som zrušil predražený PPP projekt za 9 miliárd eur, kde bol Váhostav jeden z partnerov konzorcia. Juraja Širokého a Roberta Fica muselo zrušenie tohto megakšeftu poriadne bolieť. Druhýkrát som Jurajovi Širokému stúpil na otlak, keď som zaviedol transparentné medzinárodné súťaže. On bol zvyknutý sa dohadovať o cene na ministerstve dopravy a na úrade vlády. Transparentná súťaž bola pre neho nepríjemná novinka. Tretíkrát som mu stúpil na otlak spolu s opozičnými kolegami a médiami, keď sme odhalili tunelovanie Váhostavu, za čo mali byť vytrestaní živnostníci. Široký s Ficom ma môžu za toto odvolať, ale ústa nám nezavrú, nezastrašia nás a vinu za podvody zo seba nezmyjú.

Premiér kryl podvod

Uvediem pár faktov, ktoré dokazujú, že Robert Fico kryl tunelovanie Váhostavu a asistoval pri podvode na živnostníkoch. Po prvé, Váhostav neplatí za faktúry výhradne za jeho vládnutia. Za jeho prvej vlády nevyplatil živnostníkov za Rooseveltovu nemocnicu v Banskej Bystrici. Za našej vlády platil subdodávateľov za všetky stavby, platiť prestal až po opätovnom nástupe vlády Roberta Fica v roku 2012. Váhostav neplatil nielen za diaľnice. Neplatil ani za Bratislavský hrad, za budovy, kúrenie, vodovody a podobne. Bolo to systémové neplatenie faktúr a Smer o tom vedel. Keďže nič nerobili, predložili sme v auguste 2012 zákon na ochranu subdodávateľov, ktorý by ochránil živnostníkov a dostali by zaplatené za svoju robotu. Smer to štyrikrát nepodporil. Most-Híd predložil zmenu reštrukturalizačného zákona, ktorý by tiež zabránil tomuto podvodu na živnostníkoch, Smer ho dvakrát odmietol. Robert Fico sa ani raz nepostavil na stranu podvedených živnostníkov, ale vždy na stranu Juraja Širokého. Je ôsmy rok z posledných desiatich predsedom vlády. Nesie plnú zodpovednosť za podvod na živnostníkoch.

Finále

Finále je najsmutnejšie. Tri roky Smer ignoruje tunelovanie Váhostavu, schránkové firmy v pozadí a neplatenie živnostníkom a malým firmám za odvedenú prácu. Dnes namiesto ospravedlnenia sa podvedeným ľuďom vymyslel špekulatívny plán. Širokého dlhy zaplatí štát z verejných peňazí. Považujem to za úplný výsmech všetkým občanom. Namiesto toho, aby to zaplatil Široký so svojimi spoluvinníkmi, tak to zaplatia ľudia. V Rakúsku a Nemecku je bežné, že v krízových situáciách sa dokáže spojiť pravica so sociálnou demokraciou a spolu vládnuť. Lenže na Slovensku nemáme štandardnú sociálnu demokraciu. Na Slovensku je Smer sociálna demokracia v rukách viacerých oligarchov a zmietajú sa v pavučine schránkových firiem. Keď som bol v roku 2009 zvolený za predsedu KDH, povedal som:„Nepôjdeme s tými, ktorí páchajú a zakrývajú korupciu!“ Stojím si za tým aj dnes. KDH urobí všetko pre to, aby ľudia vo voľbách odvolali tandem Fico – Široký z vládnutia.

Ján Figeľ, predseda KDH

01 - Modified: 2007-05-14 14:37:45 - Feat.: 0 - Title: Manažéri v pohybe plus
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
02. máj 2024 23:11