Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini počas tlačovej konferencie k skončeniu funkcie predsedu NRSR 8. apríla 2024 v Bratislave. FOTO:TASR
StoryEditor

Prezident mieru a ľudí

09.04.2024, 15:53
  • V kampani som hovoril o prezidentovi ľudí a tento sľub chcem aktívne napĺňať aj v podporovaní projektov, ktoré majú záujem zvyšovať kvalitu života v regiónoch.
  • Osobitnú časť výkonu prezidentských právomocí chcem venovať upevňovaniu dobrého mena Slovenska vo svete.
  • Chcem jasne zdôrazniť, že členstvo Slovenskej republiky v EÚ a v NATO vnímam ako náš strategický bezpečnostný a ekonomický priestor, ktorý umožňuje rozvoj Slovenskej republiky a garantuje územnú celistvosť štátu.

Chcel by som sa poďakovať všetkým ľuďom na Slovensku, ktorí sa zúčastnili na prezidentských voľbách a ukázali tak, že im na osude svojej vlasti záleží. Mimoriadne ma teší vysoká volebná účasť, druhá najvyššia v histórii priamej voľby prezidenta. Takáto účasť mi dáva ako budúcej hlave štátu o to silnejší mandát. 

image

Čo musí urobiť nový prezident, aby vytiahol Slovensko z bahna

Dovoľte mi osobitne sa poďakovať aj všetkým, ktorí svojím hlasom podporili môj program pokoja, dôstojného života ľudí a Slovenska na prvom mieste. Je to pre mňa obrovský záväzok, aby som v najvyššej ústavnej funkcii vždy obhajoval záujmy ľudí. Zároveň budem robiť všetko pre to, aby sa tieto hodnoty v čo najväčšej miere pretavili do celej spoločnosti.

Prezidentské voľby na Slovensku potvrdili, že naša spoločnosť je rozdelená. Mojou hlavnou úlohou bude vniesť pokoj do života ľudí a krajinu spojiť. Platí totiž, že spoločnosť zahľadená do seba a utápajúca sa vo vnútorných zápasoch začne stagnovať, a tým zaostávať za okolitým svetom.

Z Prezidentského paláca chcem urobiť miesto, kde sa bude rodiť vízia našej spoločnosti, kde ľudia rôzneho presvedčenia sa môžu podieľať na jej formovaní. Prezidentský palác nebude len miestom oficiálnych ceremónií, ale bude miestom dynamickej a modernej politiky hlavy štátu.

Dlhodobo je moja sociálno-demokratická politika postavená na záujme zlepšovať život každého človeka od narodenia po seniorský vek. Ako hlava štátu chcem v tejto sfére pomoci pre ľudí spolupracovať s vládou. V kampani som hovoril o prezidentovi ľudí a tento sľub chcem aktívne napĺňať aj v podporovaní projektov, ktoré majú záujem zvyšovať kvalitu života v regiónoch.

Dlhodobo som hovoril, že žiaden človek nemôže byť potrestaný za to, kde sa narodil a musí mať rovnaké možnosti na svoj osobnostný rozvoj. Ako prezident SR nebudem sedieť v Bratislave, ale väčšinu času chcem tráviť v regiónoch a na stretnutí s ľuďmi.

Osobitnú časť výkonu prezidentských právomocí chcem venovať upevňovaniu dobrého mena Slovenska vo svete. To, čo sa píše po prezidentských voľbách vo svetových médiách, vo mne vzbudzuje dojem, že prezidentská kampaň na Slovensku sa stále neskončila. 

Chcem jasne zdôrazniť, že členstvo Slovenskej republiky v EÚ a v NATO vnímam ako náš strategický bezpečnostný a ekonomický priestor, ktorý umožňuje rozvoj Slovenskej republiky a garantuje územnú celistvosť štátu. Pred nami zároveň stojí náročná úloha obnoviť spoluprácu vo V4, ktorá je poznačená odlišnými pohľadmi na pomoc napadnutej Ukrajine.

Sú však aj iné témy, ktoré nás spájajú, tým sa treba venovať na prospech ľudí žijúcich v tomto regióne. Vždy však s našimi partnermi budem diskutovať z pozície Slovenska na prvom mieste a nikdy nedovolím stratu práva veta a tým rezignáciu na rozhodovania, ktoré sa týkajú našich národnoštátnych záujmov.

Stojí pred nami nová éra. A ja robím všetko pre to, aby som každý deň napĺňal program prezidenta, na ktorého budete hrdí a ktorý bude vždy  prezidentom mieru a ľudí.

01 - Modified: 2024-04-07 13:24:40 - Feat.: 1 - Title: Komentár šéfredaktorky HN: Dôležití neboli len kandidáti, ale aj tretí človek v úzadí 02 - Modified: 2024-03-24 10:04:36 - Feat.: 1 - Title: Komentár šéfredaktorky HN: Dva faktory, ktoré rozhodnú voľby? Či prídu voliči Harabina a ako sa zachová Fico 03 - Modified: 2024-04-07 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Čo musí urobiť nový prezident, aby vytiahol Slovensko z bahna
01 - Modified: 2024-04-09 13:36:37 - Feat.: - Title: Prvé znamenie: Prichádza Satan! 02 - Modified: 2024-04-09 09:10:00 - Feat.: - Title: Americká legenda je na Slovensku: Koľko stojí obľúbený Ford i jeho špeciálna verzia? 03 - Modified: 2024-04-08 11:15:08 - Feat.: - Title: Bizár v lesoch Poľany. Dvoch zamestnancov štátnej ochrany prírody naháňal medveď, namiesto zvieraťa postrelil jeden druhého 04 - Modified: 2024-04-08 22:00:00 - Feat.: - Title: Jozef Mihál: Oplatia sa predčasné dôchodky v roku 2024? 05 - Modified: 2024-04-08 13:30:00 - Feat.: - Title: Aké špecifiká majú prevody pôdy? V spolupráci s expertmi vám prinášame 20 otázok a odpovedí
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
09. apríl 2024 16:04