Monika Tódova a Pamela Záleská na spoločnej dovolenke.
StoryEditor

Monika Tódová o vzťahu s Pamelou Záleskou: Neskrývame sa a nerobíme nič zlé

09.08.2023, 08:14
Autor:
redred

„Chcem si uchovať právo na súkromie," tvrdí novinárka.

Investigatívna novinárka Denníka N vo včerajšom večernom Newsfiltri objasnila svoj vzťah so sudkyňou Pamelou Záleskou. Po tom, čo dezinformačné weby priniesli video z ich spoločnej dovolenky, sa rozhodla objasniť svojim čitateľom niektoré skutočnosti. 

„Patrím k výrazným tváram Denníka N a uvedomujem si, že dôveryhodnosť novín v očiach čitateľov je dôležitá a kľúčová hodnota. Rovnako dôležitá alebo ešte dôležitejšia je dôveryhodnosť súdov v očiach verejnosti. Premýšľala som, ako sa k tomuto "odhaleniu" postaviť tak, aby som si na jednej strane uchovala právo na svoje súkromie, ale aby som zároveň poskytla čitateľom odpovede na otázky, ktoré majú," píše v Newsfiltri Denníka N Tódová. „Neskrývame sa a nerobíme nič zlé." 

 

V osobnom texte priznáva, že sa s manželom rozviedli, majú spolu priateľský vzťah a spoločne vychovávajú deti. Sudkyňu Záleskú spoznala pri práci. „Keď sme sa neskôr začali priateliť, oznámila som to šéfredaktorovi a prijali sme v redakcii potrebné opatrenia."

Zároveň ozrejmuje, že o nej už dlhšie nepíše a nepublikuje ani spravodajstvo z jej súdnej siene. V Newsfiltri, ktorý pravidelne píše, síce hodnotí prácu Špecializovaného súdu, ale nie Pamely Záleskej. „Obe máme povolanie, ktoré je vo verejnom záujme, a k práci vždy pristupujeme maximálne eticky."

Odmieta akékoľvek podozrenia o poskytovaní tajných informácií. „Sudcovia nehovoria o svojich prípadoch priateľom a ani doma rodine. Od Pamely Záleskej som nemala nikdy žiadnu informáciu. Robila som investigatívnu novinárku skoro dvadsať rokov." 

01 - Modified: 2023-08-08 14:02:53 - Feat.: 0 - Title: Novinárka so sudkyňou na dovolenke. Ohrozuje to nezávislú žurnalistiku a justíciu?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
10. máj 2024 02:41