Áno, aj toto je moment, ktorý Simpsonovci v podstate predpovedaliDisney/20th Century Televison
StoryEditor

Mužovi museli amputovať nohu, urobil bizarné rozhodnutie. S priateľmi si z nej pripravili tacos

Miroslav Kamody17.05.2024., 14:00h

Nič nechutnejšie už zrejme dnes neuvidíš.

Lajkuj Brainee.sk na

Keďže množstvo ľudí pravidelne konzumuje mäso zvierat, mnohí sa už zamýšľali nad tým, ako asi musí chutiť to ľudské. Nie že by automaticky chceli ochutnať - to vôbec nie, nehovoriac o tom, že konzumácia ľudského mäsa je nezákonná. Ako však píše portál Unilad, v niektorých krajinách to určité prípady z nejakého dôvodu povoľujú.

Ľudia, ktorým amputovali nohu z iného dôvodu ako je infekcia, si ju môžu ponechať. To v rámci zákonov vo Veľkej Británii pre BBC potvrdila Jenna Khalfan z Úradu pre ľudské tkanivá: „Z právneho hľadiska môžete s [amputovanou končatinou] robiť čokoľvek, pokiaľ nejde o riziko verejného zdravia.“

image

Muž si nechal amputovať prsty na ruke, pretože ho tramaumatizovali. Mohla za to zriedkavá porucha

Rozhodol sa pre jedlo

Nie je jasné, či je takáto možnosť aj na Slovensku. Vo väčšine krajín sa podpisuje formulár, ktorým sa človek vzdáva amputovanej končatiny, ktorá je potom zlikvidovaná príslušným spôsobom.

Vráťme sa však do krajín, kde si s amputovanou časťou tela ľudia môžu robiť, čo chcú. Používateľ Redditu s menom IncredibleShinyShart vytvoril sekciu „Spýtaj sa ma na čokoľvek“, v ktorom prezradil, že mu amputovali nohu, a namiesto toho, aby ju lekár zahodil, rozhodol sa, že si ju nechá a pripraví pre seba a priateľov veľmi špeciálne jedlo.

V ponuke tak boli tacos s mäsom z jeho vlastnej nohy. „Chutím ako byvol, ale viac gumene. Super hovädzie a málo tučné,“ poznamenal, keď ho šokovaní redditori skúmali, pričom s pribúdajúcimi otázkami rozdával čoraz viac malých detailov.

Keď je príležitosť, treba ju využiť

Mnohí boli prekvapení, že jeho kamaráti súhlasili s tým, aby zjedli jeho ľudské mäso, muž však priznáva, že nie každý bol z toho nápadu nadšený a jeden z nich odmietol. Podľa neho to však bolo úplne pochopiteľné.

„Trochu asi dúfali, že žartujem, ale všetko to boli šťastní ľudia, ktorí sa v ten deň objavili, zaznelo aj veľa temných vtipov.” Išlo najmä o zvedavosť. „S mojimi priateľmi sme vždy vtipkovali: ‚Keby ste mohli vyskúšať ľudské mäso etickým a zdravým spôsobom, urobili by ste to?‘“ A príležitosť sa naskytla.

Ľudské fajitas

Nohu museli mužovi amputovať po incidente na motorke, pri ktorom stratil cit v chodidle a už by ho nikdy nemohol používať. „Pôvodne som si to chcel dať vypreparovať alebo lyofilizovať,” vysvetlil v rozhovore pre Vice a dodal, že ani jedno sa nakoniec neuskutočnilo.

image

Bizarný prípad: Študent si zmrazil nohy, aby získal peniaze. Poistný podvod však skončil fiaskom

A ako sa vlastne noha pripravovala? „[Šéfkuchár] ju cez noc marinoval a orestoval s cibuľou, paprikou, soľou, korením a limetkovou šťavou. Potom to podával na kukuričných tortilách s tomatillo omáčkou.“ Recept, ktorý vytvoril nemenovaný šéfkuchár, dostal z celkom zrejmých dôvodov názov „Human Shin Fajitas“.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. jún 2024 06:16