StoryEditor

Ako sporiť práve teraz? Prichádzajú termínované vklady s atraktívnou úrokovou sadzbou

26.07.2023, 00:00

Jednou z najbezpečnejších a spoľahlivých foriem sporenia sú termínované vklady v bankách. Ponúkajú pevné úrokové sadzby a presne stanovené obdobie, po ktorom dostanete svoje peniaze spolu s úrokmi. V porovnaní s investovaním na finančných trhoch, kde hodnota investícií môže v čase kolísať a miera zhodnotenia ani zhodnotenie samotné nie je garantované, termínované vklady poskytujú stabilitu a predvídateľnosť. Pozrime sa na ne detailnejšie.

Prečo práve teraz 

To, že termínované vklady sú výhodné, platí v tomto období o to viac, že na nich aktuálne rastú úrokové sadzby. ČSOB práve teraz ponúka mimoriadne výhodné zhodnotenie úspor. S unikátnou Kombi ponukou si súčasne zriadite dva termínované vklady s rôznou dobou viazanosti a zvýhodneným zhodnotením. Jednu časť úspor budete zhodnocovať na 24-mesačnom termínovanom vklade s úrokom 2 % ročne. Druhú časť budete zhodnocovať na 12-mesačnom termínovanom vklade s úrokom 4 % ročne. V porovnaní s bežným termínovaným účtom, kde si môžete vybrať vyšší úrok pri dlhšej viazanosti alebo nižší úrok pri kratšej viazanosti, Kombi ponuka ČSOB kombinuje výhody oboch riešení.  

image
ČSOB

Istota a predvídateľnosť 

Jednou z najväčších výhod termínovaných vkladov je predvídateľnosť. Vopred viete, kedy a koľko peňazí dostanete. Vďaka tomu môžete lepšie plánovať a riadiť svoje financie.  Ak neplánujete využiť voľné peniaze v rámci tejto doby, môžete ich nechať zhodnocovať s atraktívnou úrokovou sadzbou. Práve Kombi ponuka od ČSOB pri viazanosti vkladov na 12 a 24 mesiacov predstavuje ideálny scenár, kedy peniaze nie sú viazané na príliš dlhé obdobie. 

Bezpečné a ľahko dostupné  

Pri zhodnocovaní s termínovaným vkladom máte na rozdiel od investovania istotu, že v danom termíne dostanete späť svoje peniaze a nemusíte sa spoliehať na priaznivý vývoj na trhoch. To je obzvlášť príťažlivé pre tých, ktorí preferujú bezpečnosť a vyžadujú garantovaný výnos.   

Navštívte ktorúkoľvek pobočku ČSOB pre bezplatné zriadenie Kombi ponuky na počkanie. 

image
ČSOB

Termínovaný vklad na 12 a 24 mesiacov je v ČSOB možné zriadiť aj samostatne, výška úrokovej sadzby sa však líši. 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
28. apríl 2024 21:32