StoryEditor

7 tipov na inovatívne darčeky pod stromček, ktoré sa teraz oplatia

18.12.2023, 00:00

Vybrali sme novinky, ktoré môžu zjednodušiť život alebo ušetriť čas a nedajú peňaženke až tak zabrať

Aj keď mnohí počas sviatkov nedajú dopustiť na darčekové klasiky ako ponožky, knihy či vlastnoručne uštrikovaný šál, dajú sa skombinovať aj s trochu viac technologickými záležitosťami. Takými, ktoré majú tendenciu uľahčiť aspoň kúsok života, urobiť veci prehľadnejšie alebo vykonať nejakú prácu za vás. Aby ste mali čas hoci aj na pletenie toho šálu na nasledujúce Vianoce. Vybrali sme teda niekoľko takých vynálezov tak, aby mali čo najlepší pomer výbavy a ceny.

image
Xiaomi

Na túto a aj ďalšie zimy sa môže hodiť prenosný ohrievač Xiaomi Smart Tower Heater Lite. Elegantný biely valec sa dokáže rozohriať už za 3 sekundy a šíriť do svojho okolia príjemný 22 až 28- stupňový vzduch. Obsahuje časovač aj bezpečnostné prvky ako termostat alebo senzor prevrátenia, ktoré automatický ohrievač vypnú. Keďže ide o smart zariadenie, spustenie alebo nastavenie teploty môžete robiť aj pomocou hlasovej asistentky Amazon Alexa alebo Google Assistant. Ohrievač s výkonom 2000W teraz stojí len 59 eur (bežne 95 eur).

image
Xiaomi

Xiaomi má so svojim športovým náramkom Smart Band dlhoročné skúsenosti. Veľkou zmenou pri ôsmej generácii je prepožičanie si niektorých vlastností od klasických hodiniek. Smart Band 8 už napríklad prešiel k hliníkovému telu, čo sa prejavilo na jeho vyššej odolnosti.

Smart Band 8 podporuje jednoduchú výmenu remienkov. Na výber  je veľa dizajnov, farebných kombinácií aj rôznych materiálov. Od športových silikónových cez elegantné až po dizajnové kovové. V predvianočnej akcii sa predávajú spolu s náramkom za zvýhodnené ceny.

Zaujímavosťou je, že Xiaomi Smart Band 8 dá nosiť aj na krku vo forme akéhosi digitálneho medailónu. Samozrejmosťou je odolnosť 5ATM, respektíve 50 m, takže to je vhodný náramok aj pre náruživých plavcov. Náramok je osadený viacerými senzormi, ktoré využijete pri jednom z viac ako 150 športových režimov, ktoré Band 8 podporuje a dokáže presne merať a analyzovať. S aktivovaním vždy zapnutého displeja vydrží zhruba 6 dní na jedno nabitie. Pri vypnutej funkcii Always-on stačí nabíjať raz za dva týždne. Nový, elegantnejší fitnes náramok sa predáva za 45,90 eur, v kombinácii s náramkom za ceny od 59 do 79 eur.

image
Xiaomi

Na prvý pohľad Xiaomi Smart Mixer vyzerá ako dizajnovo zaujímavý, ale stále štandardný mixér so základňou s motorom a mixovacou nádobou. Samozrejme ponúka vysoký výkon 1000 W, 8 čepelí nožov z nehrdzavejúcej ocele a jednoduché ovládanie. Ale bola by škoda nevyužiť naplno niekoľko jeho prekvapujúcich vlastností.

Prvou je funkcie varenia. Spodná časť s nožmi dokáže mixované potraviny aj variť a tak si ľahko pripravíte nielen kokteily a ovocné šťavy, ale aj zeleninové polievky alebo omáčky. Tým druhým je že mixovacia nádoba s kapacitou 1600 ml nie je plastová, ale z tvrdeného skla s vysokou odolnosťou a ľahkým čistením. Do tretice sú to smart funkcie a prepojenie s mobilnou aplikáciou Mi Home. V mobile si môžete vyberať jeden z desiatok chutných receptov vybraných presne pre tento mixér či nastaviť si oddialené spustenie a mať ráno po zobudení pripravený čerstvé smoothie.

image
Xiaomi

Teplovzdušná fritéza od Xiaomi si rovnako rozumie so spomenutou mobilnou aplikáciou a môžete ju cez mobil nie iba ovládať, ale aj pripravovať jeden z viac ako 100 receptov pre chutné a zdravé pečenie a fritovanie takmer bez oleja. Alebo pokojne hlasovým povelom spustite rozmrazovanie kuraciny či stejku.

Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4l s výkonom 1600W je vybavený trojvrstvovou tepelnou izoláciou a po novom aj praktickým okienkom na kontrolu stavu varenia. O správne pečenie sa stará funkcia 360-stupnovej cirkulácie horúceho vzduchu s teplotou od 40 do 200 stupňov Celzia.

Dvojica smart pomocníkov pre chutné a zdravé pripravovanie jedál a nápojov navyše nezaťaží rodinný rozpočet. Obidva sa predávajú za cenu 89 eur, pričom bežná cena je 120 eur.

image
Xiaomi

Starostlivosť o zuby môže byť omnoho efektívnejšia a možno aj zábavnejšia s elektrickou zubnou kefkou, ktorú teraz zoženiete za bezkonkurenčnú cenu. Model T700 robí presne to, čo by ste od modernej elektrickej kefky čakali. Sonický motor vibruje až takmer 40 000-krát za minútu a vďaka extra jemným štetinkám hlavice sa kefka dostane aj do horšie prístupných častí a bez dráždenia ďasna vyčistí zubný kameň aj škvrny. Intenzita motora sa ovláda na kefke a zobrazuje na displeji, alebo aj na obrazovke mobilu – kefka sa vie bezdrôtovo spojiť s mobilnou aplikáciou, kde vidíte kedy a ako ste si zuby čistili a tým si vytvorili zdravý návyk. Plne vodeodolná kefka s výdržou 24 hodín sa bezdrôtovo dobíja v elegantnom stojane. Táto kefka stojí teraz 69 eur, bežná cena býva okolo 95 eur.

image
Xiaomi

Ak hľadáte darček pre milovníkov hudby a inteligentnej domácnosti, môžete im darovať Xiaomi Smart Speaker IR. Tento reproduktor je schopný prehrávať hudbu z rôznych zdrojov, ako napríklad Spotify, Deezer, YouTube Music a ďalších. Okrem toho je kompatibilný s hlasovým asistentom Google Assistant, ktorý vám umožní ovládať reproduktor hlasom, pýtať sa na počasie, správy, preklady a ďalšie informácie. Reproduktor má tiež infračervený port, ktorý vám umožní hlasom ovládať iné zariadenia, ako napríklad televízor, klimatizáciu, DVD prehrávač a podobne. Reproduktor má výkon 12 W, podporuje Wi-Fi a Bluetooth pripojenie a má elegantný dizajn. V rámci vianočnej akcie si môžete tento reproduktor kúpiť za zvýhodnenú cenu 34,90 eur, namiesto pôvodných 46,90 eur.

image
Xiaomi

Xiaomi Robot Vacuum S10+ zas môže byť ideálny darček pre niekoho, kto chce mať doma čisto a nemá čas každý deň vysávať. Xiaomi Robot Vacuum S10+ je schopný automaticky vysávať a umývať podlahu, pričom sa prispôsobuje rôznym typom povrchov. Vysávač má inteligentný navigačný systém, ktorý vytvára mapu vášho domova a plánuje optimálnu trasu čistenia. Mokré umývanie robí inak, než ostatní – otočnými mopovacími podložkami s prítlakom. Vyčistí tak aj zaschnuté škvrny. Vysávač má výkon 3000 Pa a výdrž batérie 5200 mAh, dá sa ovládať pomocou mobilnej aplikácie alebo hlasového asistenta. V rámci vianočnej akcie si môžete tento vysávač kúpiť za zvýhodnenú cenu 319 eur, namiesto pôvodných 369 eur.

Kompletný výber zľavnených produktov nájdete na mi-store.sk. Akciové ceny platia do 31.12.2023, respektíve do vypredania zásob. 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
29. apríl 2024 17:05