Jaromír ČižnárPavol Funtál
StoryEditor

Kiska nepožiadal Čižnára o pomoc kvôli problémom s daňami, tvrdí Generálna prokuratúra

02.10.2017, 14:06
Autor:
chocho
Generálny prokurátor Jaromír Čižnár ani nebol účastný stretnutia, o ktorom hovoril premiér Fico.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár odmieta, aby bola jeho osoba vťahovaná do konfliktu medzi premiérom Robertom Ficom a prezidentom Andrejom Kiskom. Pre Denník N to uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Zároveň Čižnár odmietol, že by ho Kiska v prípade firmy KTAG žiadal o pomoc. Predajňová tiež informovala, že generálny prokurátor nebol ani na stretnutí, kde mal podľa premiérových slov Kiska hovoriť Ficovi o daňovej kauze.

Pozrite si aj brífing premiéra Fica, na ktorom hovoril o daňových problémoch prezidenta Kisku:

„Generálny prokurátor Jaromír Čižnár nebol účastný stretnutia," povedala pre Denník N Predajňová. "Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska nikdy nepožiadal generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby z titulu svojej funkcie zasahoval do uvádzaných vecí. Generálny prokurátor striktne odmieta akékoľvek zaťahovanie jeho osoby do predmetnej témy,“ dodala.

​Fico včera v reakcii na tvrdenie Zuzany Wienk z Aliancie Fair-Play, že o Kiskových problémoch s daňami vedel už skôr, ako bol prípad medializovaný, vyhlásil, že mu o tom hovoril samotný prezident. Kiska mu mal o tom povedať "pred rokom v hoteli Bôrik v Bratislave".

Fico uviedol, že mu Kiska mal "v prítomnosti ďalších svedkov" povedať, že "sa obrátil na prítomného predstaviteľa orgánov činných v trestnom konaní, aby mu pomohol vybaviť vec vratiek DPH v jeho a bratovej firme." Fico na adresu Kisku tiež vyhlásil, že chcel pre brata na prokuratúre vybaviť protekciu.

"Žiaľ, ak som mal doteraz podozrenie, že v prípade úniku informácií ide o zneužitie štátnej moci, po dnešku už o tom nepochybujem," reagoval na premiéra prezident Kiska.​

01 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovorí, že iba plní sľub voličom. Opozícia tvrdí, že ide o politický útok 02 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 03 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 04 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 05 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 13:11