StoryEditor

Viliama Vetešku by mali dnes operovať

11.06.2007, 23:28
Podpredseda parlamentu za ĽS-HZDS Viliam Veteška dnes pravdepodobne podstúpi operáciu mozgu. Bývalý podpredseda strany už má za sebou viaceré vyšetrenia vrátane predoperačného vo Viedni.

Bývalý podpredseda strany už má za sebou viaceré vyšetrenia vrátane predoperačného vo Viedni, ktoré podstúpil včera. „S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o operáciu, ktorá sa vykoná v nemocnici na Kramároch,“ uviedol prednosta miestnej neurologickej kliniky na bratislavských Kramároch Peter Kukumberg. „Nejde o nič vážne, v rukách odborníka je pripravovaná operácia rutinným postupom,“ dodal pre HN. Výber lekára, ktorý bude operovať, je na pacientovi – Kukumberg odhadol, že Vetešku bude operovať práve on. Veteška by sa mal z operácie zotavovať zhruba dva týždne. Veteška trpel zdravotnými komplikáciami od júla 2006 do marca 2007. Sťažoval sa na problémy s chrbtom a kĺbmi. V polovici apríla oznámil kandidatúru na post šéfa strany proti Vladimírovi Mečiarovi na celorepublikovom sneme v Nitre. Pred delegátov však 9. júna nepredstúpil – v predvečer snemu Vetešku vyšetrili v Ústave srdcových a kardiovaskulárnych chorôb a hospitalizovali na neurologickej klinike na Kramároch s poškodením centrálneho nervového systému. „Mám nález na mozgu,“ oznámil Veteška novinárom. Kukumberg nález potvrdil. „Je tam niečo navyše, tlačí to na mozog a treba to odstrániť.“ Veteška včera potvrdil, že sa sústreďuje na chystanú operáciu, a preto potrebuje súkromie. Kto ho bude operovať, neprezradil. „To je moja operácia, to je môj život.“ Zároveň sa poďakoval všetkým, ktorí mu držia palce.

ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY POLITIKOV
Vladimír Mečiar – Lekári v januári 2007 zaviedli predsedovi ĽS-HZDS bypass. Hospitalizovaný bol aj v minulosti – pre dýchacie problémy.
Mikuláš Dzurinda – Počas lyžovačky si vtedajší premiér a predseda SDKÚ-DS vlani zlomil predkolenie.
Pavol Hrušovský – Vtedajší šéf NR SR za KDH vlani v septembri utrpel pri autonehode otras mozgu, zlomeninu pravej ruky, čeľuste a lícnej kosti.
Pavol Rusko – Líder ANO sa 13. novembra 2005 v Stupave postrelil do nohy. Podrobil sa viacerým operačným zákrokom.
Rudolf Schuster – V júni 2000 vtedajšiemu prezidentovi prasklo hrubé črevo. Na jeho žiadosť ho operovali v nemocnici v rakúskom Innsbrucku.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. máj 2024 12:43