Renáta Názlerová v relácii Súdna sieň. FOTO: TV JOJ
StoryEditor

Odcudzila bežiaci pás a simulovala chorobu. Názlerovú sme vyhodili oprávnene, ohradil sa Bratislavský kraj

08.03.2023, 12:23
Autor:
dušudušu

Bratislavský samosprávny kraj vníma odvolanie Renáty Názlerovej z pozície riaditeľky Centra sociálnych služieb Pod Karpatmi ako nevyhnutný krok.

Renáta Názlerová – redaktorka, publicistka a herečka známa napríklad zo seriálu Súdna sieň – tvrdila, že z pozície riaditeľky Centra sociálnych služieb Pod Karpatmi v Pezinku bola prepustená v dôsledku svojvoľného rozhodnutia predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu. Župa, ktorá je zriaďovateľom zariadenia, sa dnes na sociálnej platforme Facebook voči jej vyjadreniam dôrazne vymedzila a označila ich za zavádzajúce a klamlivé.

VIDEO: Takto Bratislavský kraj oznamoval Renátu Názlerovú ako novú riaditeľku v centre Pod Karpatami: 

Názlerová viedla centrum pre seniorov v Pezinku od konca roka 2020, pričom podľa vlastných slov sa jej podarilo úspešne koordinovať fungovanie zariadenia počas koronakrízy. Jej prepustenie, ku ktorému prišlo 17. februára, sa môže javiť ako nečakané, pričom samotná Názlerová sa túto domnienku snažila podporiť.

image

Župan Juraj Droba pôjde do parlamentných volieb. Hnutiu Sme rodina sa hlási na kandidátku známy exprimátor

Rozhodnutie jedného človeka?

"Odchádzam s vedomím, že to bolo rozhodnutie jedného človeka, ktorý ťažko niesol mediálnu pozornosť, ktorú dostával Pezinok a zariadenie pod mojím vedením," uviedla v reakcii na koniec vo funkcii pre denník Nový Čas. Kraj však odmietol, že by išlo o neodôvodnený verdikt župana Dobru. Predložil konkrétne argumenty, pričom poukázal na Názlerovej opakované zlyhania vo funkcii riaditeľky.

"Manipulovala s evidenciou majetku. Zistené boli zásadné nezrovnalosti medzi zaplatenými a skutočne dodanými kusmi nábytku," uvádza Bratislavský kraj vo svojom príspevku na sociálnej sieti. "Vybavenie a stroje určené pre klientov si dala odviezť domov. V súkromnej rezidencii u bývalej riaditeľky tak skončil napríklad notebook, bežiaci pás či úplne nová tlačiareň. To všetko na úkor klientov, ktorým ostalo buď staré vybavenie alebo žiadne."

Okrem toho si z centra mala spraviť požičovňu náradia. "Napríklad kamarátke bezodplatne požičala na osem mesiacov kosačku, ktorá patrila do majetku zariadenia," pokračuje župa vo vymenovávaní Názlerovej prehreškov.

Nevyhnutný krok

Kraj odvolanie Názlerovej z pozície riaditeľky interpretuje ako rozhodnutie, ktoré vzniklo po dôkladnom zvážení mnohých podnetov, ktoré opakovane prichádzali od jej podriadených, nadriadených a rodinných príslušníkov klientov zariadenia. Pri komunikácii s nadriadenými mala venovať nedostatočnú pozornosť konštruktívnej kritike a pripisovala ju zaujatosti župy. Podriadeným napríklad prikázala uvádzať do evidencie majetku nepravdivé údaje.

Mala taktiež zanedbávať náplň svojej práce. Objavili sa informácie, podľa ktorých simulovala chorobu, aby sa mohla venovať privátnym záležitostiam. "Počas práceneschopnosti sa opakovane nachádzala mimo určeného miesta a napríklad moderovala súkromnú akciu," informuje na Facebooku župa.

V súvislosti s objektom Centra sociálnych služieb pravdepodobne vytvárala lživú realitu. Skresľovala skutočný technický stav budovy a zariadení a následne vytvárala virtuálnu potrebu financovať opravy a nákupy. "Výsledkom bol aj nedostatok finančných prostriedkov na mzdy," uviedol kraj.

Podľa kraja bolo odvolanie Názlerovej nevyhnutným krokom a v zariadení sociálnych služieb v Pezinku v súvislosti s nástupom nového štatutárneho zástupcu v súčasnosti prebieha interný audit. Samotná Názlerová zatiaľ na vyjadrenie župy nereagovala.

Pezinské centrum sa dostalo do pozoronosti počas koronavírusovej pandémie, keď sa v ňom začala intenzívne šíriť nákaza. V dôledku toho vtedajšiu šéfku Violu Schmidtovú župan Droba odvolal.

01 - Modified: 2023-02-09 16:44:43 - Feat.: 0 - Title: Štát už začal prideľovať lekárom dotácie z plánu obnovy. Prvé čísla však zaskočili 02 - Modified: 2023-02-06 23:00:00 - Feat.: 1 - Title: Cirkus s obchvatom Bratislavy pokračuje aj vyše roka po spustení. Nie každý je s prácou Španielov spokojný 03 - Modified: 2023-01-20 10:08:45 - Feat.: 1 - Title: Nezamestnanosť ku koncu roka mierne stúpla. Budeme sa sústrediť na dlhodobo nezamestnaných, povedal Krajniak 04 - Modified: 2023-01-05 17:31:09 - Feat.: 0 - Title: Manažérka ošetrovateľstva v Nemocnici Bory: Myslím, že sestrám môžeme garantovať, že nebudú preťažené 05 - Modified: 2022-12-29 06:19:08 - Feat.: 1 - Title: Droba: Výzvy sú podmienené nekoncepčným a náhodným myslením a rozhodovaním Ministerstva financií 06 - Modified: 2022-12-21 08:00:00 - Feat.: 0 - Title: Riaditeľ Nemocnice Bory: Oveľa väčším problémom Slovenska sú sestry, a to špeciálne v Bratislave
01 - Modified: 2024-04-23 12:14:54 - Feat.: - Title: Na obštrukcie narazil ďalší bratislavský projekt. K známemu postrachu developerov sa pridali aj záhradkári 02 - Modified: 2024-01-25 10:25:39 - Feat.: - Title: Hodinky, ktoré zachraňujú život. Zabezpečia pomoc v krízovej situácii 03 - Modified: 2024-01-22 11:02:53 - Feat.: - Title: Renáta Názlerová je chudšia o desiatky kíl. Ako sa to známej spisovateľke podarilo? 04 - Modified: 2023-12-05 13:35:28 - Feat.: - Title: Čo sa to na gymnáziách deje? Kraj odporúča školám dištančnú výučbu, niekto sa im vyhráža 05 - Modified: 2023-12-01 18:16:35 - Feat.: - Title: Gröhling v boji o kreslo predsedu SaS nemá veľa vyzývateľov. Droba hovorí o kolektívnom vedení
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 03:14