Andrej Danko. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko mal v noci nehodu, na bratislavskej križovatke vrazil do semafora. Z miesta ušiel

12.01.2024, 10:28
12.01.2024, 12:13
Autor:
natnat

S poškodeným vozidlom mal predseda SNS vycúvať a následne na ňom odísť domov. Policajti ho však mali dohľadať aj podľa olejovej škvrny.

Podpredseda Národnej rady a predseda SNS Andrej Danko v noci zo štvrtka na piatok havaroval, informoval portál Startitup. Stalo sa tak na jednej zo svetelných križovatiek v bratislavskej mestskej časti Dúbravka na Saratovskej ulici.

So stĺpom asi ťažko spíšem poistnú udalosť pán Mego. Som tiež iba človek a tak, ako každý smrteľník, aj ja môžem mať dopravnú nehodu. Dostal som šmyk a narazil som do stĺpa. Priznávam sa a ospravedlňujem sa.

Uverejnil používateľ Andrej Danko - predseda SNS Piatok 12. januára 2024

Danko, ktorý sám incident potvrdil, sedel za volantom vozidla, ktoré narazilo do jedného zo semaforov. Svetelná križovatka je momentálne nefunkčná.

VIDEO: Matovič sa vyjadruje k dopravnej nehode.

Dostal som šmyk, priznal

Podľa prvotných informácií mal líder národniarov z miesta nehody odísť. S poškodeným vozidlom mal vycúvať a následne na ňom odísť domov. Policajti ho však mali dohľadať aj podľa olejovej škvrny, ktorá mala viesť až do politikovej garáže.

Podľa exministra vnútra z hnutia Slovensko Romana Mikulca policajti na mieste nehody tiež našli Evidenčné číslo vozidla patriace Dankovmu automobilu.

image

Danko napokon dostane sľúbený „vianočný darček“. Čaputovej námietky nebudeme brať do úvahy, reaguje Blaha

Fakt, že z miesta odišiel, potvrdil nepriamo aj samotný Danko, ktorý v reakcii na nehodu zverejnil na sociálnych sieťach video. "So stĺpom asi ťažko spíšem poistnú udalosť," povedal. 

"Som tiež iba človek a tak, ako každý smrteľník, aj ja môžem mať dopravnú nehodu. Dostal som šmyk a narazil som do stĺpa", dodal Danko vo videu. Ak bude potrebné, opravu stĺpa podľa vlastných slov zaplatí.

"Ohlásil som to poisťovni, oznámil som to magistrátu. Ak treba ešte niečo urobiť, všetko si splním. V každom prípade som dal aj súčinnosť polícii," vyjadril sa tiež Danko.

Výzvy opozície

Opoziční predstavitelia Danka vyzývajú, aby po nehode vyvodil zodpovednosť.

"Ak politik spôsobí dopravnú nehodu, má počkať na políciu. Nie utiecť z miesta činu. Politik by mal ísť príkladom, nie ukazovať verejnosti, že je kvôli svojej funkcii nad zákonom. Pán Danko by mal teraz jednoznačne vyvodiť zodpovednosť," vyjadril sa predseda najsilnejšej opozičnej strany PS Michal Šimečka.

KDH šéfa národniarov rovno vyzýva, aby odstúpil z funkcie podpredsedu parlamentu a ospravedlnil sa.

"To, že jeden z najvyšších ústavných činiteľov po spáchaní dopravnej nehody ujde z miesta činu, len vyvoláva otázky, prečo sa tak stalo. Andrej Danko mal po spáchaní tohto činu riadne zavolať policajnú hliadku a svoj čin oznámiť. To sa nestalo," poukazuje predseda kresťanských demokratov Milan Majerský a tiež požaduje riadne a dôsledné prešetrenie celej situácie.

"Andrej Danko bol na policajtov agresívny, vulgárny a zjavne opitý," vyjadril sa predseda hnutia Slovensko Igor Matovič k dopravnej nehode podpredsedu parlamentu. Podľa jeho presvedčenia a podľa informácií, ktoré tvrdí, že má od policajných príslušníkov, šoféroval predseda SNS pod vplyvom alkoholu. 

Spolupracuje, tvrdí minister vnútra

Podľa ministra vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) Danko spolupracuje s políciou a poskytol plné vysvetlenie.

"Policajný prezident ma ráno informoval, že sa stala nehoda podpredsedovi národnej rady. Nedošlo k žiadnemu ohrozeniu ani života, ani zdravia iných obyvateľov, ani nejakej škode na majetku," uviedol minister.

Nočnú udalosť potvrdila aj bratislavská polícia. "Okolnosti predmetnej udalosti v súčasnosti objasňujeme," skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

 

 

01 - Modified: 2024-01-11 12:11:03 - Feat.: 1 - Title: Pellegrini môže byť predseda Hlasu aj prezident. Dankovi sa nehodí, upevňuje si pozíciu, tvrdí politologička 02 - Modified: 2024-01-08 12:37:30 - Feat.: 1 - Title: Výzvami pre Slovensko v zahraničnej politike bude posilnenie V4 či eurovoľby, hovorí Danko 03 - Modified: 2024-01-07 14:12:02 - Feat.: 1 - Title: Ak Danko z pléna odíde, Huliak má o novej funkcii v parlamente jasno
01 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 02 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky 03 - Modified: 2024-04-26 11:37:17 - Feat.: - Title: Danko sa pre zdemolovaný semafor dva roky neposadí za volant, dnes upratoval Dúbravku 04 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 05 - Modified: 2024-04-26 14:30:00 - Feat.: - Title: Bitka o justíciu sa rozbehla naplno, na novej zápletke sú zaujímavé dve veci (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
29. apríl 2024 22:17