Michal Truban. FOTO: TV Markíza/ Martin Lachkovič
StoryEditor

Truban vidí v protestoch význam pre voľby prezidenta, Raši čistú politiku

14.01.2024, 14:41
Autor:
TASRTASR

Pre ministra investícii je Korčokova prítomnosť i pozornosť, ktorá sa mu venuje, dôkazom, že exminister zahraničných vecí by bol v pozícii prezidenta spojencom súčasnej opozície.

Protesty v slovenských mestách pomáhajú odďaľovať zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry a prenášať túto tému aj do kampane pred prezidentskými voľbami.

Praktický význam

Ako reálny praktický význam protestov to v diskusnej relácii TV Markíza Na telo uviedol poslanec Národnej rady a podpredseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Truban. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD) jeho slová označil za dôkaz, že ide o čisto politické protesty.

"Teraz sme sa presvedčili, že protesty zvolávané opozičnými stranami majú politický charakter," skonštatoval. Akceptuje právo ľudí na protest, nemyslí si však, že téma nesúhlasu so zmenami v Trestnom zákone a obrana právneho štátu sú skutočnými dôvodmi, prečo opozícia zvoláva ľudí na námestia.

image

Výroky politikov: Pellegrini oznámil termín volieb, kandidatúru oznámi o pár dní. Podržtaška, reaguje ulica

Truban oponoval, že ľudia chodia na protesty z vlastnej vôle, zdôraznil, že prostredníctvom nich sa môžu oboznámiť s argumentmi nesúhlasu s navrhovanými zmenami týkajúcimi sa špeciálnej prokuratúry i trestných sadzieb.

Čakajú na výsledok dychovej skúšky

"Naťahovanie témy, o ktorej si Robert Fico myslel, že bude rýchlo vyriešená, má aj reálny praktický význam, pretože sa stane témou aj v prezidentskej kampani," uviedol. V prejavovanej podpore prezidentskému kandidátovi Ivanovi Korčokovi na protestoch nevidí problém. "Je to spontánne zo strany ľudí, nie je to organizované," poznamenal.

Pre Rašiho je, naopak, Korčokova prítomnosť i pozornosť, ktorá sa mu venuje, dôkazom, že exminister zahraničných vecí by bol v pozícii prezidenta spojencom súčasnej opozície.

image

Ak mi prikážu zametať Dúbravku, tak ju budem zametať od rána do večera, vyhlásil Danko po nehode

V prípade ostro sledovanej kauzy nehody podpredsedu Národnej rady Andreja Danka Raši zdôraznil, že si v Hlase počkajú na ukončenie vyšetrovania, očakávajú aj preukázanie výsledku dychovej skúšky. Myslí si, že by ho Danko mal ukázať. "Rozptýlili by sa tým všetky pochybnosti," skonštatoval.

Truban nevidí dôvod, prečo by Danko neukázal negatívny výsledok dychovej skúšky, ak by taký skutočne mal. Potvrdil, že opozícia bude žiadať jeho odvolanie.

 

01 - Modified: 2024-04-25 18:34:42 - Feat.: - Title: Post predsedu parlamentu patrí Hlasu. Ak SNS nedá hlasy, bude ho zastupovať Žiga, tvrdí Raši 02 - Modified: 2024-04-25 12:30:14 - Feat.: - Title: Ukazovatele sú pre Slovensko mimoriadne negatívne, priznáva Fico. Avizuje mobilizáciu všetkých zdrojov 03 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 04 - Modified: 2024-04-22 11:44:37 - Feat.: - Title: Priority pre regióny. Revízia Programu Slovensko 2021 - 2027 sa začne koncom tohto roka, ohlásil Raši 05 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 12:18