Podpredseda Národnej rady a predseda Slovenskej národnej strany. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko chce, aby Čaputová zverejnila zoznam ľudí z cesty do zámoria. Snažíte sa zakryť nehodu, odkázal palác

06.02.2024, 15:24
Autor:
TASRTASR

SNS podotkla, že ak prezidentka nemá čo tajiť, bezodkladne zoznam aj doklady zverejní.

SNS vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby v súvislosti s pracovnou cestou v Kanade a Spojených štátoch amerických zverejnila zoznam pasažierov na palube štátneho lietadla, ako aj zdokladovala úhrady ubytovania.

Hovorca hlavy štátu Martin Strižinec reagoval, že ide o snahu lídra SNS Andreja Danka o odpútanie pozornosti od jeho nehody.

SNS má podozrenia

SNS podotkla, že ak prezidentka nemá čo tajiť, bezodkladne zoznam aj doklady zverejní.

"SNS má vážne podozrenie, že na palube štátneho lietadla boli rodinní príslušníci, ktorí tam nemali čo robiť. Súčasne z informácií, ktorými disponujeme, je zrejmé, že išlo o sponzorov a blízke osoby, ktoré sa priamo alebo nepriamo podieľali na financovaní prezidentskej kampane Zuzany Čaputovej," uviedla hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

"Na oficiálnej návšteve Kanady a následnej pracovnej ceste do Spojených štátov sa zo strany prezidentskej kancelárie zúčastnili iba zamestnanci, ktorí mali počas cesty pracovné povinnosti, a osobní ochrancovia prezidentky," povedal Strižinec.

Súčasťou delegácie boli aj štátni tajomníci ministerstva hospodárstva a zahraničných vecí so sprievodom, zástupcovia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) a zástupcovia médií, ktorým Kancelária prezidenta nepreplácala ubytovanie.

Podnikateľská delegácia

"Prezidentku sprevádzala tiež podnikateľská delegácia, ktorej členov na základe verejnej výzvy a transparentného výberu odporučilo SARIO a ktoré v Kanade a USA zorganizovalo jednotlivé biznis fóra," ozrejmil.

Doplnil, že na oficiálnej návšteve Kanady sa na pozvanie kanadskej strany zúčastnil aj partner prezidentky Juraj Rizman, ktorému ubytovanie hradila kanadská strana.

"Rozumieme, že Andrej Danko sa nezmyselnými útokmi na prezidentku snaží odpútať pozornosť verejnosti od svojej dopravnej nehody, ktorej okolnosti stále dôveryhodne nevysvetlil. Na rozdiel od neho prezidentka a ani KP SR nemajú čo skrývať, ani si nič vymýšľať," skonštatoval Strižinec.

01 - Modified: 2024-04-19 17:09:37 - Feat.: - Title: Čaputová podporuje občiansku zbierku na muníciu pre Ukrajinu. Českou ju využije na pomoc Kyjevu 02 - Modified: 2024-04-19 12:26:58 - Feat.: - Title: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti, tvrdí prezidentka 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 11:12:24 - Feat.: - Title: Čaputová povýšila a vymenovala generálov ozbrojených síl 05 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:09