Poslanec Národnej rady Igor Matovič. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Od Matoviča odchádza viacero členov. Kritizujú, že o všetkom rozhoduje "pár spriaznených ľudí"

13.02.2024, 11:57
Autor:
TASRTASR

Členmi hnutia sa podľa vlastných slov stali, aby sa zasadili za rozvoj a zlepšovanie života v krajine i za očistu verejného života.

Viacerí členovia odchádzajú z hnutia Slovensko pre nekritický prístup vedenia, netransparentné skladanie kandidátky či pre politickú izoláciu.

Bývalá líderka kandidátky

O ukončenie členstva požiadali Peter Kremský, Mária Šofranko, Veronika Gmiterko, Vojtech Tóth, Peter Liba a Ján Marosz.

Mária Šofranko bola v parlamentných voľbách v roku 2020 jednotkou na kandidátke OĽANO, Igor Matovič ju predstavil ako obyčajnú ženu z východu. VIDEO: TASR

"Po viacerých neúspešných pokusoch o zmenu fungovania v rámci hnutia Slovensko (bývalé OĽANO), sme sa rozhodli ukončiť členstvo a spoluprácu s hnutím Slovensko pod vedením Igora Matoviča," uviedli v spoločnom stanovisku.

Ako dôvod uviedli chýbajúci kritický prístup a ochotu férovo diskutovať aj o nepríjemných témach. Hovoria o politickej izolácii a nepremyslených krokoch vedenia, napríklad uponáhľaná zmena názvu hnutia.

Pár spriaznených ľudí

Členmi hnutia sa podľa vlastných slov stali, aby sa zasadili za rozvoj a zlepšovanie života v krajine i za očistu verejného života.

"Za posledný rok sa však do politiky bývalého OĽANO dostalo stále viac populizmu, konfliktnosti a politického obchodovania," uviedli s tým, že vedenie hnutia nie je otvorené diskusii a kritické pripomienky ignoruje alebo bagatelizuje.

V hnutí podľa nich prevládajú individuálne záujmy a o všetkom rozhoduje "pár spriaznených ľudí".

Za poslednú kvapku označili odchádzajúci členovia kandidatúru predsedu hnutia v prezidentských voľbách. "Pre nás ľudia s iným názorom nie sú nepriateľmi, spoluprácu a slušnú diskusiu považujeme za veľmi dôležitú," dodali.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-12 12:35:05 - Feat.: - Title: KDH podporí odvolávanie Dolinkovej, ak sa potvrdia problémy s plánom obnovy 04 - Modified: 2024-04-15 08:49:33 - Feat.: - Title: Hnutie Slovensko chce odvolávať Dolinkovú. Ministerka odkazuje, že klamú 05 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 21:52