StoryEditor

KDH za prezidenta podporí Korčoka, kandidátku do eurovolieb povedie Lexmann

17.02.2024, 14:58
Autor:
TASRTASRlislis

KDH očakáva od Ivana Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov vrátane kresťanov a konzervatívcov a rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva.

Opozičné KDH odporúča voliť za prezidenta v tohtoročných voľbách kandidáta Ivana Korčoka. Po zasadnutí celoslovenskej rady KDH to uviedol predseda hnutia Milan Majerský.

"Rada KDH v prezidentských voľbách odporúča voliť Ivana Korčoka, ktorý sa v tomto čase a spomedzi daných kandidátov najviac približuje k naplneniu kritérií pre takúto hlavu štátu a zároveň má reálnu šancu získať prezidentský post," vysvetľuje predseda KDH Milan Majerský.

image

Dve podobné chyby, ktorých sa dopustili Pellegrini a Korčok

KDH očakáva od Ivana Korčoka, že bude zastupovať všetkých občanov vrátane kresťanov a konzervatívcov a rešpektovať ústavné hodnoty ochrany života, ľudskej dôstojnosti a manželstva.

Korčok za podporu poďakoval. Uviedol, že na nedávnom stretnutí s predsedom Majerským a ďalšími členmi predsedníctva, predstavil svoju víziu výkonu prezidentského úradu.

"Som rád, že aj KDH vníma, že Slovensko potrebuje rovnováhu, aby jeden mocenský prúd neovládol všetky ústavné posty v našej krajine," vyhlásil prezidentský kandidát.

Doplnil, že ostáva občianskym kandidátom a uchádza sa o hlasy všetkých voličov. "Aj o hlasy voličov vládnej koalície, ktorí nie sú spokojní s výkonom vlády a vnímajú, že vláda tu nie je na to, aby riešila iba vlastné záujmy alebo záujmy svojich ľudí."

Kandidátku KDH do eurovolieb povedie Lexmann. O celej kandidátke bude hnutie informovať v ďalších dňoch.

image

Matovič škodí Korčokovi, Danko nemá podporu ani u voličov SNS. Ako sa zmenili šance kandidátov na prezidenta?

"Lexmann bola podľa organizácie VoteWatch Europe vyhlásená za najvplyvnejšiu slovenskú europoslankyňu a je spätá s KDH už desiatky rokov. Jej bohaté skúsenosti sú zárukou toho, že KDH bude jasným hlasom hájiť hodnoty a slovenské záujmy v Európskom parlamente," skonštatoval Čaučík.

Celoslovenská rada v sobotu zároveň odhlasovala aj nového člena predsedníctva KDH, ktorým sa stal exminister spravodlivosti Viliam Karas.

01 - Modified: 2024-04-26 20:14:00 - Feat.: - Title: Dolinková rozhodla, že z Rázsoch bude detská nemocnica, ružinovskú prestavajú. KDH ju chce odvolávať 02 - Modified: 2024-04-25 21:43:50 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi, náklady sa nemajú preniesť na pacienta 03 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 04 - Modified: 2024-04-24 19:09:04 - Feat.: - Title: Poľský premiér varoval pred "šialencami a zradcami" v krajnej pravici 05 - Modified: 2024-04-24 14:13:06 - Feat.: - Title: KDH nesúhlasí s využitím vkladov z druhého piliera na štátne investície
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 00:39