Šéf hnutia Slovensko Igor Matovič. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Matovič neuspel na odvolacom súde v spore s Haščákom

01.03.2024, 13:02
Autor:
redred

Odvolací súd v statusoch a videách Matoviča a jeho hnutia identifikoval zjavné porušovanie osobnostných práv, čo vyžadovalo okamžitý zásah súdu.

Neodkladné opatrenie, ktoré zakazuje Igorovi Matovičovi a jeho hnutiu Slovensko zverejňovať a šíriť nepravdivé, urážlivé a hanlivé výroky na adresu Jaroslava Haščáka, je právoplatné.

Rozhodol o tom Odvolací súd a informoval o tom právna kancelária Relevans, ktorá v spore zastupuje Haščáka.

image

Súd rozhodol v spore Haščák vs. Matovič: Šéf OĽANO musí vymazať desiatky príspevkov a videí

V lete minulého roka Okresný súd v Trnave prikázal Matovičovi a jeho hnutiu zdržať sa urážlivých výrokov voči Haščákovi a zabezpečiť, aby boli zo sociálnych sietí stiahnuté desiatky znevažujúcich príspevkov a videí týkajúcich sa Haščáka.

Odvolací súd v statusoch a videách Matoviča a jeho hnutia identifikoval zjavné porušovanie osobnostných práv, čo vyžadovalo okamžitý zásah súdu.

Odvolací súd zároveň konštatoval, že postup Matoviča vybočuje z pravidiel slušnosti. Vo svojom rozhodnutí sa ohradil aj voči tvrdeniam Matoviča a jeho hnutia, že by vymazanie týchto príspevkov a videí zo sociálnych sietí ovplyvňovalo volebnú kampaň.

„Vítame, že sa krajský súd stotožnil s prvostupňovým rozhodnutím. Veríme, že I. Matovič a jeho hnutie budú súdom nariadené právoplatné neodkladné opatrenie tentokrát rešpektovať. Po vydaní rozhodnutia súdu prvej inštancie bolo až zarážajúce, že sa I. Matovič nielenže hanlivých výrokov nezdržal, ale svoje útoky ešte zintenzívnil a dokonca spochybňoval nezávislosť súdneho rozhodnutia. Privítali by sme, ak by sa I. Matovič správal ako každý iný občan, od ktorého sa vyžaduje prísne rešpektovanie právoplatného rozhodnutia súdu. Žiaden politik, ani Igor Matovič, nemôže stáť nad zákonom a nerešpektovať súdne rozhodnutia," uviedol Alexander Kadela, partner advokátskej kancelárie Relevans zastupujúcej Haščáka.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-02 13:00:15 - Feat.: - Title: Najbohatším Slovákom už nie je Chrenko. Forbes vydal rebríček svetových miliardárov 03 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 04 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko 05 - Modified: 2024-03-24 17:39:37 - Feat.: - Title: Koho favorizujú tipéri na prezidenta? Kurzy na Korčoka a Pellegriniho sa po prvom kole zmenili
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:15