StoryEditor

Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu

27.03.2024, 10:05
Autor:
alaala

Šéf hnutia Slovensko Igor Matovič tvrdí, že predseda parlamentu Peter Pellegrini nemyslí na národnostné menšiny.

Na výjazdové rokovanie vlády v Galante prišlo aj hnutie Slovensko s jeho lídrom Igorom Matovičom, podľa ktorého si prišla vláda "kúpiť" maďarských voličov pred druhým kolom prezidentských volieb.

Matovič tvrdí, že predseda parlamentu a prezidentský kandidát Peter Pellegrini nemyslí na národnostné menšiny. Odvoláva sa pritom na prvú vládu Roberta Fica, kedy mal tolerovať protimaďarské vyjadrenia vtedajšieho šéfa SNS Jána Slotu, s ktorým bol vtedy v koalícii.

"Podľa ovocia ich spoznáte. Keď v takýchto situáciách mlčal, rovnako pohŕdal Maďarmi na Slovensku ako nimi pohŕdal Slota," povedal Matovič.

image

Menej byrokracie pre podnikateľov. Vláda schválila novelu zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie

„Kvôli zákonu Roberta Fica prišlo 4500 Maďarov na Slovensku o štátne občianstvo, vyhnali zo Slovenska študentku Hedvigu Malinovú, ktorá bola zbitá a strana Smer ju zneužila na štvavú kampaň proti Maďarom na Slovensku,“ uviedol príklady správania sa a postojov zástupcov politickej strany Smer k ľuďom maďarskej národnosti poslanec Národnej rady Gábor Grendel.

„Petrovi Pellegrinimu a Robertovi Ficovi nikdy nezáležalo na Maďaroch žijúcich na Slovensku a teraz sa ich snažia len zneužiť v prospech Pellegriniho v druhom kole prezidentských volieb,“ dodal Grendel.

Predmetom dnešného výjazdového rokovania vlády je ekonomicko-sociálna situácia v okresoch Galanta a Dunajská Streda aj návrhy noviel zákonov. Ďalšími novelami, ktorými sa má kabinet zaoberať na stredajšom rokovaní, sú úpravy Zákonníka práce a tiež zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a o sociálnej kuratele.

Ďalšie návrhy pripravuje ministerstvo životného prostredia, mali by priniesť nové pravidlá pri výstavbách a posudzovaní vplyvov na životné prostredie a nové pravidlá chce ministerstvo regionálneho rozvoja zaviesť aj pri verejnom obstarávaní. Richard Raši z Hlasu navrhuje, aby sa horná hranica, pri ktorej ešte obec nemusí na zákazku vytvoriť súťaž, zdvihla zo súčasných 10-tisíc eur na 50-tisíc.

01 - Modified: 2024-03-27 12:58:52 - Feat.: - Title: Vláda navrhla ústavný zákon, ktorý umožní odstrel medveďov v intravilánoch. Je právne čistý, tvrdí Taraba 02 - Modified: 2024-03-27 12:31:00 - Feat.: - Title: Je to politická fraška. Opozícia kritizuje vládu za výjazdové rokovania v maďarských obciach 03 - Modified: 2024-03-27 13:10:30 - Feat.: - Title: Menej byrokracie pre podnikateľov. Vláda schválila novelu zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie 04 - Modified: 2024-03-27 12:31:44 - Feat.: - Title: Rozvoju okresov Galanta a Dunajská Streda majú podľa vlády pomôcť financie i opatrenia 05 - Modified: 2024-03-27 07:07:00 - Feat.: - Title: Výjazdové rokovanie vlády sa zameria na pomoc okresom, ale aj návrhy noviel zákonov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
10. apríl 2024 07:28