StoryEditor

Iginla hviezdou mesiaca

03.01.2007, 23:00
Autor:
SITASITA
Prvou hviezdou kanadsko-americkej hokejovej NHL za mesiac december sa stal pravý krídelník Calgary Flames Jarome Iginla.

Prvou hviezdou kanadsko-americkej hokejovej NHL za mesiac december sa stal pravý krídelník Calgary Flames Jarome Iginla, spolu s ním si prestížne ocenenie vyslúžili brankár Detroit Red Wings Dominik Hašek a mladá hviezda Pittsburgh Penguins Sidney Crosby.
Líder "plameňov" nazbieral v sledovanom období 26 kanadských bodov za 10 gólov a 16 asistencií, výraznou mierou pomohol klubu k posunu z poslednej priečky na prvé miesto v Severozápadnej divízii a bez bodu odohral iba dva súboje. Štyridsaťjedenročný český gólman zaznamenal v drese "červených krídel" úctyhodnú bilanciu 10 víťazstiev a jednu prehru, s 94-percentnou úspešnosťou zásahov, gólovým priemerom 1,59 a dvoma shutoutmi. Šesťnásobný držiteľ Vezinovej trofeje inkasoval navyše v ďalších piatich dueloch iba jediný gól. Crosby podobne ako Iginla získal 26 bodov za sedem presných zásahov a 19 prihrávok. Devätnásťročný mladík ťahal aj desaťzápasovú sériu aspoň s jedným bodom vrátane šesťbodovej erupcie pri výhre 8:4 nad Philadelphiou, ktorá ho dostala na čelo kanadského bodovania NHL.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 22:54