StoryEditor

Trpezlivosť so striedaním Halenára sa vyplatila

19.03.2006, 23:00
Rozhovor s asistentom trénera Artmedie Bratislava Ladislavom Molnárom

Ako ste spokojný s víťaznou premiérou na lavičke bratislavskej Artmedie?
-- Potrebovali sme sa na začiatok súťaže chytiť a získať tri body. Až do 40. minúty sme mali zápas absolútne pod kontrolou, na svetelnej tabuli mal byť výsledok 2:0. Dostali sme však gól do šatne a chlapci znervózneli. S Dubnicou sme v minulosti hrávali ťažké, vyrovnané zápasy a som rád, že sme teraz zvíťazili.
Artmedia mala pred duelom s Dubnicou už dvojzápasové manko (doma s Púchovom a v Žiline). Pripúšťali ste si, že by sa mohlo odložiť pre nespôsobilosť terénu aj tretie stretnutie?
-- Vôbec nie. Už sme si nemohli dovoliť časové sklzy. Pomaly by už neboli termíny na dohrávky. Súperi nám unikali, preto sme chceli hrať za každú cenu. Obrazne povedané, aj keby sme mali nastúpiť s korčuľami na nohách a takto odohrať futbal. Terén bol veľmi ťažký, doprial by som každému, aby si to vyskúšal. Klobúk dolu pred hráčmi oboch mužstiev, čo na takomto ihrisku dokázali.
Rozhodujúci gól strelil Halenár, ktorého ste chceli vystriedať. Neurobili ste tak a bol to dobrý ťah.
-- Zvažoval som alternatívu jeho striedania. Som rád, že som bol trpezlivý a podržal ho na ihrisku. Strelil zlatý gól.
V predchádzajúcom týždni ste sa vyjadrovali, že mužstvo poznáte a viete, čo od neho možno očakávať. Prekvapilo vás niečím?
-- Hráči okrem iného potvrdili, že sú dobre kondične pripravení, majú aj vnútornú silu a bojové srdiečko. Takéto zápasy dajú kabíne veľa.
Videli ste aj nejaké zápory v hernom prejave vašich zverencov?
-- Vyskytli sa niektoré chyby. Ale futbal je aj o chybách. Tie hrubé sme urobili pri oboch vyrovnávajúcich góloch súpera.
Myslíte si, že sa vám podarilo nahradiť odchod šiestich hráčov základnej zostavy?
-- Dve z nových posíl, Straka a Reiter, strelili po góle. Najmä od útočníka Reitera sa to očakáva. Ak by nedával góly, nebude hrať. V nedeľu som mal k dispozícii iba šestnásť hráčov vrátane Kubalu, ktorý začal trénovať. Fodrek v piatok zahlásil, že má virózu. V prípade ďalšej posily Došeka zlyhala administratíva zo strany Rakúskeho futbalového zväzu, keď nedostal transfer kartu. Vzhľadom na nadchádzajúcu sériu ďalších zápasov bude musieť byť v mužstve určitý rotačný systém, aby sa všetci dostali do hry.
Na súpiske sa uvádza vaša funkcia iba ako asistent hlavného trénera Emila Stranianka. Aké sú v skutočnosti vaše právomoci?
-- Som zodpovedný za športovú prípravu a výkony mojich zverencov v zápasoch.

Ladislav Molnár
Nar.:
12. septembra 1960 v Smoleniciach
Hráčska kariéra: Plastika Nitra, ZVL Žilina, Inter Slovnaft Bratislava,
Slovan Bratislava, 1. FC Košice
Trénerská kariéra: 1. FC Košice, Banská Bystrica, Spartak Trnava, Koba
Senec, FC Újpest, Petrochema Dubová, Banská Bystrica, 1. FC Slovácko, Artmedia Bratislava

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 12:27