StoryEditor

Hossov tím preveria Česi

18.04.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou úvodný blok prípravy pred majstrovstvami sveta v Rige (5. -- 21. mája). V prvom stretnutí v Piešťanoch zdolala Dánsko 3:1 a päťdňové sústredenie v kúpeľnom meste uzavrela vysokým víťazstvom 11:2 nad ďalším severským súperom Nórskom.
Tréner SR František Hossa považoval oba zápasy za ideálne na rozohratie. "Nóri boli trochu aktívnejší aj dôraznejší v osobných súbojoch, čo som nečakal. Nás však preverí až Česko a Švajčiarsko, ktorí sú našimi najbližšími súpermi," tvrdí reprezentačný kouč, ktorý pristúpil k ďalším zmenám v kádri. Po dueli s Dánskom sa s tímom rozlúčila trojica Slavomír Bodnár, Ján Mucha a Miroslav Lažo, po súboji s Nórskom odišli Andrej Kmeč, Vladimír Dravecký a nechtiac aj Tomáš Starosta. "Starosta má problémy s väzivom v členku, ktoré si priniesol z ruskej superligy. Chceli sme vedieť, ako sa bude cítiť na ľade proti Nórom. Nakorčuľoval však do ryhy v ľade a jeho stav sa zhoršil. Na MS určite nepocestuje," potvrdil lekár výpravy Dalimír Jančovič. Odchádzajúcich hráčov nahradia v tíme Richard Kapuš, Rastislav Pavlikovský, Miroslav Zálešák a Ivan Čiernik.
Na Veľkonočný pondelok sa Hossovi na žilinskom zimnom štadióne hlásili všetci 25 nominovaní hráči. Prvý zápas s Českom odohrajú slovenskí hokejisti už zajtra v Ostrave, odveta je na programe o deň neskôr v Žiline.
PRÍPRAVA PRED MS
Slovensko -- Nórsko 11:2 (2:2, 4:0, 5:0), góly: 29. a 48. M. Kováčik, 6. M. Hudec, 19. Kollár, 29. Kmeč, 31. Jarolín, 34. Šterbák, 42. Čacho, 46. Vydarený, 54. Dravecký, 58. Hujsa -- 15. Martinsen, 18. Bastiansen, 850 divákov
Hossova nominácia -- Brankári:
Križan (MoDo), J. Laco (Košice), Lašák (Pardubice), obrancovia: Podhradský (Košice), Frolo (Třinec), Harant, Vydarený (Č. Budějovice), Hruška, Milo (Nitra), S. Hudec (Vítkovice), Štrbák (CSKA Moskva), útočníci: Čacho, Kollár, M. Kováčik (Nitra), M. Hudec (Č. Budějovice), Hujsa (Slovan), Húževka (Trenčín), Jarolín (Skalica), Nedorost (Hamburg), Podkonický, Vaic (Liberec), Zálešák (Södertälje), Kapuš (Novokuzneck), Rast. Pavlikovský (MoDo), Čiernik (Kolín)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 04:23