StoryEditor

Top hráči sa začnú Taliansku vyhýbať, myslí si Kaká

13.11.2007, 17:05
Autor:
SITASITA
"Všetky tieto incidenty jednoducho odrádzajú tých najlepších od Serie A," povedal 25-ročný ofenzívny stredopoliar AC Miláno Kaká.

Ak budú na Apeninskom polostrove pokračovať násilnosti fanúšikov a rôzne iné škandály, svetoví top-futbalisti sa budú Taliansku vyhýbať. Pre utorňajšie vydanie denníka Gazzetta dello Sport to povedal brazílsky loptový kúzelník a stredopoliar AC Miláno Kaká, ktorý je najväčším kandidátom na ocenenie Zlatá lopta za rok 2007 pre najlepšieho hráča planéty. "Všetky tieto incidenty jednoducho odrádzajú tých najlepších od Serie A," povedal 25-ročný ofenzívny stredopoliar pre talianske periodikum z Brazílie, kde sa momentálne so svojimi spoluhráčmi pripravuje na stretnutie juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na MS 2010 proti Peru. "Najskôr to bola aféra Calciopoli, potom v Catanii zabili policajta. A teraz takáto tragédia. Fanúšika zabili, keď cestoval na zápas svojho tímu. Taliansko takto stráca svoj kredit, pretože zoznam podobných incidentov je už žiaľ veľmi dlhý," dodal Kaká.
Nedeľňajšia tragédia sa stala v nedeľu na diaľničnom odpočívadle pri Arezze, kde karabinier nešťastnou náhodou zastrelil 26-ročného fanúšika Lazia Rím Gabrieleho Sandriho. Tridsaťjedenročný nemenovaný muž v uniforme už čelí obvineniu z neúmyselného zabitia. Policajt v snahe zabrániť konfrontácii dvoch fanúšikovských táborov Lazia a Juventusu Turín najskôr vystrelil na výstrahu do vzduchu, druhá guľka opustila jeho zbraň náhodou pri behu na miesto roztržky a zasiahla do krku 26-ročného mladého priaznivca.
Podľa Corriere della Sera chyba policajta spočívala v tom, že nevrátil zbraň do puzdra, čím porušil vnútornú smernicu pre príslušníkov polície. Guľka z pištole si našla svoj cieľ v aute vzdialenom 200 metrov.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 22:11