Radosť Slovákov z góluReuters
StoryEditor

Ohlasy francúzskych médií: Utrpeli sme porážku od omnoho talentovanejších Slovákov

09.05.2016, 10:58
Autor:
pebpeb
Pozrite sa, ako reagovali na slovenské víťazstvo francúzske a svetové médiá.

AFP (Francúzsko): "Francúzsko vysoko prehralo so Slovenskom. Kým v sobotu Blues dokázali prekonať Nemecko, tentoraz nezopakovali svoje predstavenie proti omnoho talentovanejším Slovákom."

Le Figaro (Francúzsko): "Francúzsko utrpelo ťažkú porážku od Slovenska. Mladý francúzsky útočník Jordann Perret otvoril skóre už v druhej minúte stretnutia, ale Slováci okamžite odpovedali obrancom Andrejom Sekerom, ktorý prekonal Cristobala Hueta čistým príklepom do horného rohu brány."

L'Équipe (Francúzsko): "Francúzsky tím bol ovládnutý Slovenskom. Francúzi prehrali vo svojom druhom stretnutí na svetovom šampionáte v Petrohrade 1:5 proti Slovensku."

hockeyfrance.com (Francúzsko): "Francúzsko sa sklonilo pred Slovenskom vo svojom druhom zápase na svetovom šampionáte."

IIHF: "Slovensko pokračuje vo víťaznej ceste, s Francúzskom si poradilo 5:1. Dvoma gólmi v prvej a ďalšími dvoma v druhej tretine si zaistilo priestor na dýchanie a druhú výhru na majstrovstvách sveta."

sport.cz (Česko): "Skorý inkasovaný gól Slovákov nezlomil, Francúzom nedali šancu. Hokejisti Slovenska zvládli aj druhé stretnutie na majstrovstvách sveta v Rusku, keď porazili Francúzsko 5:1. Spolu s favoritmi celého turnaja Kanadou a Fínskom tak zostávajú v základnej skupine B v Petrohrade stopercentní. Zverenci trénera Cígera síce inkasovali ako prví už po 69 sekundách hry, ale vývoj ešte do prvej prestávky otočili."

iDnes.cz (Česko): "Slovensko si výhrou priblížilo postup do štvrťfinále, na ktoré nedosiahlo posledné dva roky. Stretnutia s Francúzskom, ktoré vyhralo úvodný duel s Nemeckom, sa obávalo, ale nakoniec jasne zdolalo bojovný tím. Hoci slovenskí hokejisti inkasovali ako prví už po 69 sekundách hry, vývoj ešte do prvej prestávky otočili a nastrieľali päť gólov."

championat.com (Rusko): "Jordann Perret už v druhej minúte otvoril skóre, ale Slováci rýchlo vyrovnali a potom sa ujali vedenia. Na konci druhej tretiny dvakrát udreli v rozpätí jednej minúty. V záverečnej tretine Cristobal Huet prenechal miesto Florianovi Hardymu, ale zmena brankára Francúzom nepomohla."

01 - Modified: 2024-04-28 21:10:18 - Feat.: - Title: Daňo prihral na posledný gól sezóny. Trinec otočil finalovú sériu a oslavuje šiesty titul 02 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 03 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 04 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 05 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 11:46