Zľava hráč Haify Sean Goldberg a hráč Slovana Malik Abubakari v prvom zápase tretieho predkola Ligy majstrov vo futbale ŠK Slovan Bratislava - Maccabi Haifa. FOTO: TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Šok na úvod, následne delírium a o chvíľu zase smútok. Slovan podľahol doma v Lige majstrov Haife tesne 1:2

09.08.2023, 22:43
09.08.2023, 23:40
  • Bratislavský Slovan ani na tretí pokus doma v Lige majstrov v tejto sezóne nevyhral.
  • Weissovi zverenci tentoraz podľahli izraelskému šampiónovi o gól.
  • V drese Slovana debutovala staronová posila David Strelec.

Tesne pred zápasom vytiahol domáci kotol transparent s príznačným anglickým názvom Europe, we are ready. V preklade teda Európa, my sme pripravení. Fanúšikovia bratislavského Slovana verili, že v úvodnom meraní síl v rámci 3. predkola Ligy majstrov na domácej pôde vykročia k postupu do play-off o vytúženú skupinovú fázu.

Izraelský šampión Maccabi Haifa bol však v stredu večer prisilný protivník. Klub, ktorý aj vlani hral skupinu Ligy majstrov zúročil svoje skúsenosti a na Tehelnom poli vyhral 2:1.

Ak sa nechcú so súťažou rozlúčiť, budú musieť o týždeň zverenci kouča Vladimíra Weissa predviesť výkon na hrane svojich schopností.

Začiatok ako na hojdačke

Úvod stretnutia bol pritom nesmierne dramatický. Už po piatich minútach otvoril skóre robustný hrot bielo-zelených, útočný tank Frantzdy Pierrot. Avšak hosťom dlho vedenie nevydražalo. Po rohovom kope Lucasa Lovata sa v skrumáži presadil hlavou domáci kapitán Juraj Kucka. 1:1. Štadión burácal, no išlo o prvú a zároveň poslednú gólovú radosť domácich.

image

Jeho cena padla až o milión eur. Suslov by však mohol byť pre Slovan i tak dobrým menom. Aj pre sebavedomie

Na ďalší gól sa pritom dlho nečakalo. Nanešťastie, nepadol do „správnej“ brány. Strela hosťujúceho špílmachra, ktorým bol Dia Saba však bola ozaj utešená. Slovan v tej chvíli prehrával, no stále mal ešte 75 minút hry pred sebou.

Penaltu VAR zrušil

Tesne pred koncom prvého polčasu pritom hrozilo, že by Haifa kopala penaltu. Pôvodne rozhodca v 39. minúte ukázal na biely bod, no po preskúmaní situácie za pomoci VAR-u, pokutový kop odvolal.

Slovan však mal aj tak jednogólové manko. Prvé dejstvo sa však hralo vo vysokom tempe a parádnu kulisu vytvárali, už tradične, aj fanúšikovia Slovana.

image

Bývalý stopér Slovana: Technika a futbalovosť izraelských hráčov sú inde. Belasých by som však neodpisoval

Druhý polčas už neponúkol taký tempo futbal, čo viac vyhovovalo hosťom. Haifa vedela kombinačne vyjsť aj z ťažkých situácií a nedávala Slovanu loptu „zadarmo“. Naopak, Slovan v prehnanej horlivosti často loptu zbytočne stratil. Belasým však nemožno uprieť obrovské chcenie a snahu.

Strelec sa žolíkom nestal

hlasy po zápase

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Dnes to bol výborný futbal. Haifa potvrdila svoju kvalitu, no my sme odohrali tiež dobrý zápas. Som hrdý na mužstvo, hráči odviedli skvelú prácu proti kvalitnému súperovi. Brankár Borjan nás podržal vo viacerých situáciách a som rád, že ho máme. Čaká nás tam divácke peklo, no pôjdeme s cieľom vyhrať a pokúsime sa o zázrak."
Messay Dego, tréner Maccabi Haifa: "Hrali sme dobre a dosiahli sme dôležité víťazstvo. Slovan má veľmi silné mužstvo, ale my urobíme všetko, aby sme doma náskok udržali a postúpili. Vieme však, že odveta nebude jednoduchá. Vo futbale sa môže stať všetko, ale dúfam, že to s podporou našich fanúšikov zvládneme."
Juraj Kucka, kapitán Slovana: "Bol to dobrý zápas. Oni majú veľkú kvalitu, no škoda takýchto dvoch gólov, ktoré sme dostali. Máme však na čom stavať a môžeme byť viac efektívnejší. Ideme tam zabojovať."

Zdroj: RTVS, TASR

V 74. minúte sa na ihrisko dostala aj čerstvá posila Slovana, útočník David Strelec, ktorého domáce publikom hlasno a búrlivo privítalo. Ani staronová tvár v belasom drese však vytúžené vyrovnanie nepriniesla. Naopak, v 80. minúte mohol spečatiť triumf hostí Din David, trestuhodne však prestrelil.

O tri minúty nato pre zmenu bomba domáceho Kankavu orazila len brvno. Aj preto už gól nepadol a skóre sa nezmenilo. Slovan podľahol Maccabi Haifa 1:2 a bližšie k súboju so švajčiarskym majstrom Young Boys Bern v 4. predkole majú momentálne Izraelčania. Slovan však o týždeň nemá v Haife čo stratiť. Zrodí sa ďalšia Weissova senzácia? Odpoveď dostaneme o týždeň.

01 - Modified: 2023-08-09 17:28:10 - Feat.: 1 - Title: Jeho cena padla až o milión eur. Suslov by však mohol byť pre Slovan i tak dobrým menom. Aj pre sebavedomie 02 - Modified: 2023-08-09 14:07:24 - Feat.: 1 - Title: Bývalý stopér Slovana: Technika a futbalovosť izraelských hráčov sú inde. Belasých by som však neodpisoval 03 - Modified: 2023-08-07 12:21:07 - Feat.: 1 - Title: Predali ho za 2,3 milióna, teraz sa vracia. Niekdajší zlatý chlapec Slovana má klubu pomôcť v Lige majstrov
01 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 02 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 03 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili 04 - Modified: 2024-02-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Nepanikárte, ale pripravte sa na štyritisíc rakiet denne. Haife hrozí masívny útok, obyvatelia stavajú kryty 05 - Modified: 2024-01-28 12:46:32 - Feat.: - Title: Slovan ulovil zaujímavé meno. Na Tehelné pole prichádza bývalý kapitán Dunajskej Stredy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 16:00