Brankár Július Hudáček nastúpil za Kladno v pozícii dvojky. FOTO: ProfimediaFOTO: Profimedia
StoryEditor

Hudáček za dva dni v Kladne dostane 15-tisíc eur. Odstupné daj na ukrajinské deti, rypol si šéf Dukly

09.01.2024, 11:34

Názory na brankára Júliusa Hudáčka rozdelili nielen športových fanúšikov, štipľavý odkaz mu zanechal aj šéf hokejovej Dukly Trenčín Miloš Radosa.

Slovenský hokejový brankár Július Hudáček, ktorý po kritike verejnosti za svoje pôsobenie v ruskej KHL vydržal v Kladne len dva dni, si už našiel angažmán. Upísal sa nemeckému Frankfurtu, hrajúcemu v najvyššej súťaži. Doma mu zatiaľ šéf Dukly Trenčín odkazuje, nech odstupné od Rytierov pošle na ukrajinské deti.

Tridsaťpäťročného Hudáčka, ktorý chytal v KHL aj po ruskej invázii na Ukrajinu a netajil sa túžbou v súťaži ďalej nastupovať, čakajú v Nemecku traja konkurenti v bránkovisku.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo Júliusa zlákať, už mnohokrát preukázal svoju triedu na medzinárodnej úrovni,“ uviedol športový riaditeľ a dočasný tréner Franz-David Fritzmeier.

image

Legendárny Jágr prehovoril o kauze Hudáček

Strieborný brankár z majstrovstiev sveta 2012 sa radil so švédsko-ruským obrancom Maksimom Matuškinom, svojim staronovým spoluhráčom. „O klube, meste a fanúšikoch hovoril krásne, to mi uľahčilo rozhodovanie. Od prvého kontaktu až po podpis zmluvy to šlo veľmi rýchlo.“

image

Príspevok Jaromíra Jágra

Zato v Kladne to škrípalo. Jeho príchod extraligový klub Jaromíra Jágra oznámil minulú stredu, čím vzbudil búrku nevôle. Ešte v ten deň robil dvojku Landonovi Bowovi v Hradci Králové. Časť vlajkonosičov ohlásila bojkot zápasov. Kritiku verejnosti Rytieri vypočuli a v piatok, teda po dvoch dňoch, sa s Hudáčkom rozlúčili.

Sám Jágr zverejnil na svojom Instagrame príbeh, v ktorom citoval Fritzmeiera a k fotkám kritikov Hudáčkovho angažmán pripísal „A čo teraz?“ K tomu na koláž pridal postavičky z kultového sovietskeho kresleného seriálu No počkaj, zajac! Svoj post však čoskoro zmazal.

Názory na Hudáčka rozdelili (nielen) športových fanúšikov, na Slovensku sa do neho oprel Miloš Radosa, šéf Dukly Trenčín. Na sociálnej sieti X si rypol: „A Hudáček by to odstupné za dva dni pobytu (v Kladne) 15 000 eur mohol venovať deťom z Ukrajiny.“

Radosa po sezóne z vlastnej vôle končí. Proukrajinsky zmýšľajúceho predsedu predstavenstva Dukly totiž pozdvihlo vyhlásenie trenčianskeho hokeja, že klub je apolitický, patriaci všetkým bez ohľadu na názor. Štve ho nastavenie popredných slovenských športových funkcionárov.

"Hovoria, že šport je apolitický, a vzápätí sa fotia s politickými predstaviteľmi, ktorí verejne prezentujú náklonnosť k Putinovmu okupantskému režimu, ktorý vraždí nevinných ľudí vrátane detí," rozčúlilo Radosu.

A v zuboch má aj Hudáčka.

01 - Modified: 2024-04-27 14:44:02 - Feat.: - Title: Opäť prehra. Česi porazili Slovákov v odvetnom zápase 4:1 02 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 03 - Modified: 2024-04-26 09:39:49 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 04 - Modified: 2024-04-26 09:38:42 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 05 - Modified: 2024-04-26 09:42:27 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 20:03