StoryEditor

Kompletný digitálny sprievodca olympiádou v Soči

08.02.2014, 11:19
Pozrite sa, kde môžete olympiádu sledovať naživo, a ako zisťovať výsledky.

Dnes je prvý oficiálny deň olympiády, keď športovci začínajú súťažiť vo svojich disciplínach. Zostavili sme pre vás aplikácie, webové stránky či doplnky, kde môžete podujatia a výsledky sledovať online. Keďže je rok 2014, samozrejmosťou sú špecializované mobilné aplikácie, napríklad USA má pre svoju športovú výpravu pripravenú vlastnú, no ponuka je aj napriek tomu bohatá. Pre okamžité správy vám doporučujeme sledovať aj Twitter. Všetky uvedené doplnky sú zadarmo. 

Kategórie:

1. APLIKÁCIE  - 2. TWITTER - 3. GOOGLE - 4.ONLINE PRENOS

Aplikácie: 

Oficiálne od Rusov

Pripravených je ich mnoho, no viaceré pre Slovákov nefungujú. Doporučujeme vám však oficiálne doplnky pre olympiádu v Soči. A tým je Sochi 2014 Results a Sochi 2014 Guide. 

Keďže sa jedná o oficiálne aplikácie, Sochi 2014 Guide je dostupný pre iOS, Android, BlackBerry a WindowsPhone. Nájdete v nej presné podujatia či fotografie z jednotlivých súťaží. Všetky disciplíny si môžete nechať importovať do svojho kalendára. Aplikácia je navyše venovaná účastníkom, ktorí sú priamo v Rusku, a tak nechýbajú ani mapové podklady. 

Sochi 2014 Results sa už podľa názvu venuje najmä výsledkom, a to veľmi podrobne. Môžete si napríklad nechať, aby vás aplikácia sama upozornila keď jeden z našich olympionikov získa medailu. Stiahnite si ju pre iOS, Android, Windows Phone, ale aj BlackBerry.

Sleduje len medailistov

Ďalšia z radu aplikácii je omnoho jednoduchšia a slúži prakticky len jednému účelu. Ukazuje disciplíny a podľa zvoleného štátu bude upozorňovať na medaily. Doplnok nájdete len na App Store pre iPhone alebo iPad.

Pozrite sa do zákulisia

Chcete vedieť viac než len výsledky a priame prenosy? Pomerne šikovným doplnkom je Olympic hub. Vďaka nemu uvidíte fotografie našich športovcov, statusy na Facebooku alebo príspevky na Twittery a Instagrame. Mobilná aplikácia slúži ako agregátor výstupov, stačí vám doplniť kľúčové slovo - Slovakia alebo Slovensko a vidíte všetko o našich športovcoch alebo čo pridali na sociálne siete. Rovnako môžete sledovať aj športy. Olympic Hub je dostupný pre Android a pre iOS.

Špecialita od Samsungu a Microsoftu

Samsung ako jeden z najväčších sponzorov olympiády pripravil aj vlastnú aplikáciu Sochi 2014 WOW, ktorá je dostupná len pre Android. Nájdete tu výsledky, program a dokonca aj pravidlá jednotlivých športov. Pochváliť sa chcel aj Microsoft, ktorý má svoju aplikáciu Bing Sports, ktorá je veľmi dobre prispôsobená pre Windows Phone.

Chcete byť v obraze? Sledujte Twitter

Využívajte sociálne siete, ktoré poskytujú okamžité spravodajstvo. Twitter je omnoho rýchlejší ako Facebook, a tak stačí sledovať hashtag #Sochi2014 alebo #teamslovakia. Medzi populárne kanály, ktoré by ste mali odoberať, patrí oficiálny účet olympiády @Sochi 2014 a slovenský olympijský výbor @_SOV

Vynikajúci doplnok pre účastníkov v Rusku je účet OneHourTranslation @OHT, za ktorým stojí tím tlmočníkov. Tí ihneď prekladajú zo sedemdesiatich jazykov sveta napríklad slogany.  

Olympiáda a Google? Najlepšie štatistiky 

Samozrejmosťou je, že ani Google nechce zostať pri olympijských hrách bokom. Okamžité spravodajstvo získate jednoduchým zadaním príkazov do vyhľadávača. Stačí len napísať olympiáda, soči alebo olympijské hry a máte pred sebou celý program spolu s medailovým rozdelením. 

Rovnako si viete vyselektovať len Slovensko. Zadajte do Google „team slovakia“ a vidíte kedy budú naši športovci dnes súťažiť a v akých disciplínach. Zobrazí sa vám aj informácia o našich medailových úspechoch. Navyše však viete ísť s vyhľadávaním dlhšie, a tak ak kliknete na disciplínu, v ktorej súťažíme, uvidíte ďalšie podrobné rozloženie pretekárov alebo aj to, kde štartujú. 

Google ponúka aj kompletné štatistiky slovenských olympionikov. Tvar na ich vyhľadanie je ale zložitejší - „Zimné olympijské hry 2014 v Soči – Martin Otcenas“. Môžete sa k ním dostať priamym zadávaním tohto výrazu alebo len preklikávaním štatistík, ktoré Google ponúka. Spracované sú skutočne veľmi podrobne a prehľadne.   

Sledujte olympiádu naživo

Najlepší video stream cez internet na Slovensku nájdete prostredníctvom RTVS. Pokiaľ sa nachádzate mimo Slovenska, prenos vám fungovať nebude a musíte hľadať iné lokálne riešenie. 

Vysielanie RTVS funguje na počítačoch, ale aj tabletoch a mobilných telefónoch. Jeho kvalita je rozdelená do troch stupňov, teda aj ľudia s pomalým pripojením stále môžu sledovať videoprenos pomerne pohodlne. Najkvalitnejšie zobrazenie ponúka HD kvalitu, teda 720 riadkov. Nájdete ho na špecializovanej stránke RTVS alebo pri mobilných zariadeniach pristupujete cez tento odkaz. Dvojka sa má na najbližšie dva týždne premeniť na športový kanál. 

Olympiádu môžete však rovnako počúvať cez rádio Slovensko a to podľa aktuálneho programu, ktorý nájdete na týchto stránkach. 

Soči na hnonline.sk

Olympiáde v Soči sa venujeme aj u nás, kde nájdete komentovaný online prenos našimi odborníkmi, presné štatistiky a články, ktoré sa venujú aktuálnym témam. Ak hľadáte viac, prejdite na našu špecializovanú stránku o olympiáde

Zdroj: telegraph.co.uk, sochi2014.com

01 - Modified: 2006-01-13 06:13:27 - Feat.: 0 - Title: Kartely predražujú stavby
01 - Modified: 2023-11-27 14:18:39 - Feat.: - Title: Ruským letoviskom Soči sa po búrke prehnali obrie vlny. Na Kryme veľká voda zničila zákopy 02 - Modified: 2023-10-14 14:07:08 - Feat.: - Title: Rusko naďalej útočí pri Avdijivke na východe Ukrajiny, Moskva eviduje nálety dronov na Soči 03 - Modified: 2023-09-20 09:51:55 - Feat.: - Title: Veľký požiar v Putinovom obľúbenom letovisku, sklad s palivom mal zasiahnuť dron 04 - Modified: 2023-05-23 14:27:15 - Feat.: - Title: Vypadnutie Slovákov môže mať neblahé následky pre náš hokej, ohrozená je istota olympiády 05 - Modified: 2023-04-24 09:00:48 - Feat.: - Title: Namiesto chľastu kompót. Ako vyzerá dovolenka v ruskom letovisku Soči
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
30. apríl 2024 23:32