StoryEditor

Ktorá cesta vedie k práci snov?

06.05.2014, 23:58
Takto to vidím ja

Veľa mladých ľudí na Slovensku nemá pred ukončením školy vôbec jasno, pre akú profesiu sa rozhodnúť. Z aktuálneho prieskumu agentúry Focus, ktorý sa týkal mladých a ich postojov k výberu povolania, ma zaujali dve čísla. Podľa výsledkov takmer polovica mladých Slovákov pracuje v úplne inom odbore, aký vyštudovali, a až 67 percent mladých by sa rozhodlo pre úplne iný priebeh svojej kariéry, keby mohli svoje rozhodnutie zopakovať ešte raz.

Je to dosť prekvapujúce, keďže výber povolania by mal byť jedným z najvýznamnejších rozhodnutí. Na druhej strane to potvrdzuje aj naše skúsenosti, že mladí absolventi, ktorí si hľadajú svoje prvé zamestnanie, nemajú dosť informácií o pracovnom trhu a často ani o sebe a vlastných možnostiach a preferenciách.

Naša skúsenosť potvrdená odborníkmi bola rozhodujúca, keď sme sa v spoločnosti Microsoft Slovakia rozhodli pomôcť. Spolu s Neziskovou organizáciou Aptech Europe prinášame študentom projekt Success Academy. Mladí, ktorí ešte len hľadajú svoje vysnívané povolanie, tu nájdu priestor na výber správneho povolania a odpovede na zásadné otázky, ktoré sú rozhodujúce v ich ďalšom smerovaní. Success Academy vo svojej prvej fáze návštevníka jednoducho prevedie aktuálnymi trendmi a príležitosťami, ktoré okolo seba na trhu práce má. V Microsofte totiž veríme, že cez dostatok informácií sa zvyšuje šanca vybrať si správnu cestu, ktorá človeka bude baviť a na druhej strane ho aj uživí.

Projekt ma oslovil predovšetkým základným princípom akadémie, ktorým je dostupnosť informácií a šanca každého stať sa profesionálom. Vďaka Success Academy študenti a absolventi nemusia prehľadávať množstvo stránok s aktuálnymi rebríčkami či prehľadmi o trendoch na trhu práce. Všetky potrebné informácie, sebahodnotiace testy, odpovede na otázky, rady, tipy či videá a prezentácie z praxe tých najúspešnejších nájdu na webe projektu. Zamestnávateľom dnes totiž záleží na tom, aby mali schopných a kompetentných zamestnancov a aby boli motivovaní.

Markus Breyer, generálny riaditeľ Microsoft Slovensko

Absolventi, ktorí si hľadajú prvé zamestnanie, nemajú dosť informácií o pracovnom trhu a často ani o sebe.

01 - Modified: 2006-05-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Investície do golfového biznisu rastú
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
04. máj 2024 08:40