StoryEditor

Výroky politikov: Sulík vytiahol Pellegriniho citát proti Ficovi. Premiér chce stopnúť Sorosa na Globsecu

17.12.2023, 00:00
Autor:
alaala
  • Nespokojní obyvatelia Slovenska v utorok opäť vyšli do ulíc demonštrovať proti vláde Roberta Fica.
  • Na pódiu pred Úradom vlády v Bratislave sa vystriedali predseda SaS Richard Sulík, predseda KDH Milan Majerský a šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.
  • Predseda parlamentu Peter Pellegrini predĺžil rokovania parlamentu do polnoci. "Zmierte sa s tým," odkázal opozícii.
  • Fico obvinil opozíciu, že pácha ekonomickú vlastizradu kvôli údajnému lobovaniu u európskych inštitúcií za pozastavenie vyplácania peňazí z európskych fondov Slovensku.
  • Pozrite si výroky politikov vo videu.

Nespokojní obyvatelia Slovenska v utorok opäť vyšli do ulíc demonštrovať proti vláde Roberta Fica. Zhromaždenie zorganizovali tri opozičné strany v reakcii na návrh vlády premiéra zmeniť trestný zákonník a tiež zrušiť špeciálnu prokuratúru, ktorá sa zaoberá kauzami z doby predchádzajúceho vládnutia Ficovej strany Smer.

image

Plné námestie skandovalo „Dosť bolo Fica“. Na opozičnom proteste v Bratislave sa zúčastnili tisícky ľudí

"Robert Fico je dvojtvárny, je to politik minulosti," citoval predseda SaS Richard Sulík predvolebné slová predsedu parlamentu Petra Pellegriniho na proteste. Na pódiu pred Úradom vlády v Bratislave sa vystriedali traja opoziční lídri, okrem Sulíka aj predseda KDH Milan Majerský a šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

image

Slováci opäť vyšli do ulíc na protivládne zhromaždenia, ktoré zvolali tri opozičné strany

"Do parlamentu každú chvíľu príde to, čomu hovoríme promafiánsky balíček. Ale oni to nemajú isté," vyhlásil na proteste Šimečka. Podľa neho sa najviac bojí protestov Robert Fico, ktorý chcel tieto legislatívne kroky mať presadené už do Vianoc. Tomu sa teraz snaží zabrániť opozícia v parlamente obštrukciami po tom, ako si koalícia odsúhlasila rokovania parlamentu až do polnoci, aby návrhy stihla prerokovať.

Za "promafiánsky balíček" opozícia označuje vládnu novelu Trestného zákona, v rámci ktorej koalícia presadzuje zrušenie špeciálnej prokuratúry či zníženie trestov za korupciu.

image

Pellegrini chce opozíciu unaviť nočným rokovaním. Koalícia mala dostať pokyn sviatkovať pre hlasovanie doma

"Ja sa pýtam - čo sa tak ponáhľajú? Prečo tak riskujú? Viete prečo - lebo sú neslobodní, boja sa spravodlivosti, boja sa pokračovania vyšetrovaní, boja sa nových dôkazov. My sme naopak slobodní, a odhodlaní bojovať za spravodlivosť," uviedol Šimečka na adresu Ficovej vlády, ktorej chce aj naďalej hádzať "pod nohy polená".

Pokračovanie protestov na seba nenechalo dlho čakať. "Spoločný tlak verejnosti a opozície funguje, Robert Fico stráca pôdu pod nohami," uviedol Šimečka v momente, kedy ohlásili ďalšie protesty, ktoré sa budú konať v utorok 19. decembra po celom Slovensku, konkrétne v Bratislave, Košiciach, Nitre, Žiline, Trenčíne, Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši a Považskej Bystrici.

image

Opozícia ohlásila novú vlnu protestov, zhromaždenia sa rozšíria do ďalších miest

Fico v stredu obvinil predstaviteľov opozície, že lobujú u európskych inštitúcií za pozastavenie vyplácania peňazí z európskych fondov Slovensku. V tejto súvislosti Fico pred poslancami európskeho výboru parlamentu hovoril o ekonomickej vlastizrade a dostal sa do slovného konfliktu s predsedom najsilnejšieho opozičného hnutia Progresívne Slovensko Michalom Šimečkom.

"Navštevujú predstaviteľov Európskej komisie, Európskeho parlamentu a vyslovene žiadajú zastavenie európskych fondov pre Slovensko. Klasický koalično-opozičný súboj je jedna vec, druhá vec je spôsobovať škody Slovenskej republike," tvrdil Fico o postupe predstaviteľov opozície.

image

Fico sa v parlamente dostal do sporu so Šimečkom: Sranda končí, páchate ekonomickú vlastizradu

01 - Modified: 2023-12-15 05:55:20 - Feat.: 1 - Title: Opozičné protesty budú pokračovať, Gašpar však vníma podporu na zrušenie špeciálnej prokuratúry 02 - Modified: 2023-12-13 10:59:20 - Feat.: 1 - Title: Bývalý šéf polície Štefan Hamran rozmýšľa nad kandidatúrou na prezidenta 03 - Modified: 2023-12-14 21:35:00 - Feat.: 1 - Title: Prieskum AKO: Progresívne Slovensko od volieb posilňuje a dobieha Smer, rastú všetky opozičné strany 04 - Modified: 2023-12-14 17:06:15 - Feat.: 1 - Title: Rokovanie parlamentu: Rozpočet vytlačil rušenie prokuratúry. Opozícia uspela s obštrukciou 05 - Modified: 2023-12-13 15:03:25 - Feat.: 1 - Title: Koalícia sa chystá zobrať peniaze Globsecu. Je nehorázna drzosť, že ho musíme chrániť, povedal Danko 06 - Modified: 2023-12-13 12:38:52 - Feat.: 1 - Title: Danko reaguje na Pellegriniho: Nedal som mu ultimátum, ale nemôžeme čakať do polovice januára
01 - Modified: 2024-04-18 09:02:27 - Feat.: - Title: Eurovoľby: Je to posledná šanca tento rok poraziť Smer, tvrdí Šimečka. Chce ukázať, že patríme na západ 02 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 03 - Modified: 2024-04-18 13:39:30 - Feat.: - Title: Ficova vláda má nový problém. Brusel sa vybral opačným smerom 04 - Modified: 2024-04-17 09:35:50 - Feat.: - Title: Majerský v HNtelevízii o liste von der Leyenovej: Prečo im kroky Poľska nevadia? Nech majú rovnaký meter 05 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:10